Varsayalım Akşener Paralelci...

Varsayalım ki hepsi doğru? Meral Akşener Paralelci. Kocası eski komünistlerden. Kendisi Dev-Sol geçmişine sahip vs., vs.

Gene varsayalım, Akşener, bütün kötülüklerin anasıdır ve gerçekten de onu kullanarak birileri MHP'yi ele geçirmek istiyor...

Arkadaş insanın aklıyla oynamayın. Hepimizi kara cahil yerine koyup boş boş konuşmayın...

Kardeşim!..

Bir,  bu hanımefendiyi partiye siz kabul etmediniz mi?

İki, siz milletvekili yaptırmadınız mı?

Üç, siz Türkiye'nin kalbi, ülkenin kurucu temel öğesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başkanvekilliği makamını kendisine vermediniz mi? Oraya bizzat sizin oylarınızla seçilmedi mi?

Öyle ise soruyorum:

Bir, bu Paralelciyi, ülkücülerin tertemiz oylarıyla neden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başkanvekili yaptınız?

İki, Bu Paralelci ve solcuyu, niçin ve hangi hakla ülkücülerin pırıl pırıl oylarıyla Meclis'e taşıyıp yıllarca maaşa bağlattınız?

Üç, bu Paralelciyi, hangi hakla tepemize çıkartıp, popüler yaptınız?

Evet; seçmen olarak, oy vermiş biri olarak, toplumsal denetim adına soruyorum: Niçin yaptınız?

Benim ve benim gibilerin oylarını neden bu hanıma verdirdiniz?

Buyurun cevaplayın... Açıklayın...

İzah edin... Anlatın...

Şimdi çıkmış "Paralelci" diye yaftalıyorsunuz.

Parti genel başkanlığına aday olmasaydı, "Paralelci" olmayacaktı. Solculuğu unutulacaktı. Kocasından söz etmeyecektiniz. Gizli mahfillerde "ne konuştunuz" diye yandaş gazetelerden mahkeme hâkimine sorup kamuoyunun  aklını çelmeye çalışmayacaktınız..

Kim bilir.... Belki yeni bir seçim gelse yine vekil yapmak için rica edecektiniz..

Kendisine olabilecek en üst bütün payeleri vermiş, şimdi çıkmış "Paralelci hain," bilmem ne diye hakaretler ediyor, ülkücü milliyetçi ahlâka uymayan söz ve davranışlarla bir kadına saldırıyorsunuz... Mahkemenin hâkimine gazete haberleriyle soru yönelteceğinize, önce, kendinize ve sonra tapınırcasına bağlılık bildirdiğiniz genel başkana sorun... Haydi gene varsayalım Meral Akşener Paralelci, kocası da Dev-Sol örgütünden....

Peki, Sinan Oğan?

Ya, Prof. Dr. Ümit Özdağ?

Koray Aydın?

Bunlarla Akşener arasına en başından beri, neden ayrım koymuyorsunuz?

Size bir şey söyleyeyim mi? Amacınız sahiden partiyi ele geçirenlerden korumak olsaydı, genelleme yapmazdınız... Ülkücü iradeyi doğru yönlendirir, demokrasinin gereğini geleneğin taleplerine uygun yapar; derdiniz ki: "Ülküdaşlarım... Şu, şu, şu adaylar tamam. Bunlarda partimiz adına bir sakınca yok. Ama şu aday sıkıntılı... Bu adayla partimize operasyonlar yapılıyor... Lütfen bizi ciddiye alın. Bunu koltuk sevdası için söylemiyoruz... Ülkücü iradeye saygılıyız... Kongreyi toplayacağız... Size güveniyoruz..." derdiniz... Sonra, "sakıncalı olmayan" adaylarla birlikte basın önüne çıkar, kucaklaşan pozlar verirdiniz.

Bunu yapmadınız... "Ülküdaşlık hukukunu" gözetmediniz. "Ülkücü birbirinin kardeşidir" sıcaklığını hiç göstermediniz.

Muhalefeti duyar duymaz çılgına dönmüş bir genel merkez çıktı karşımıza.

Saldırıyor... Aşağılıyor...

Karalıyor...

İftira atıyor...

Meseleyi olgunlukla değil, öfke nöbetiyle karşılıyor. Yüzler asık... Bakışlar nefret saçıyor... İtici bir duruş var karşımızda... Sadece düşmanlaştırıyor.

Eğer birileri gerçekten MHP'yi ele geçiriyorsa bilin ki bunun da müsebbibi sizsiniz... Nedeni de izlediğiniz itici, çirkin politikalarınız ve bağlı olarak uyumsuz, sevimsiz tavrınızdır.

Yazarın Diğer Yazıları