Dünya turuna çıktık ama neden!..

Bixiler, Doçkalar, Tanksavarlar, RPG-7'ler, AT-4'ler, SPG-9'lar, havan topları, bilumum mühimmat ve ağır silahlar ... Kime gidiyor?.. PKK/YPG'ye.. Nereye ve niçin?.. Güya, Suriye'ye, IŞİD'e karşı "SDG" savaşsın diye!.. Kaynaklar, bölücü terör örgütünün elinde savaş helikopterlerinin de mevcut olduğunu söylüyor. PKK/YPG'nin baş hamilerden ABD'nin her gün gerçekleştirdiği ağır silah sevkiyatının haberlerini yazılı ve görsel basından açıktan takip ediyoruz. Gizlisi saklısı da kalmadı. Güya, ABD, terör örgütüne yaptığı silah yardımlarının listesini de Türkiye'ye verecekmiş!.. Kafa bulmaya devam!..

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terörle yapılan mücadele çerçevesinde her gün, kahpe inlerinde neler ele geçirildiğine dair bilgilendirme notları paylaşıyor: Sadece dün paylaşılan bir örnek olsun:

 

"3'üncü Piyade Tümen K.lığına bağlı unsurlar tarafından Hakkâri/Yüksekova İkiyaka dağlarında bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen,

02 Haziran 2017 tarihinde BTÖ tarafından silah deposu olarak kullanılan bir mağara tespit edilmiştir.

Mağarada yapılan arama-tarama faaliyetleri kapsamında;

 2 adet Doçka uçaksavar makineli tüfek, 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 3 adet Bixi makineli tüfek, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 3 adet RPG 7 roketatar, 2 adet Bixi makineli tüfek yedek namlusu, 55 adet Kalaşnikof şarjörü, 13 adet anti personel roket mühimmatı, 30 adet anti tank roket mühimmatı, 7 adet sevk fişeği, 2 adet şarjör kütüklüğü ,5 bidon Kalaşnikof mühimmatı, 5 adet uçaksavar mühimmat, 2 bidon fünye, 200 adet Bixi makineli tüfek mühimmatı, 5 adet gece görüş gözlüğü, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 7 adet telsiz, bol miktarda yaşam ve gıda malzemesi ele geçirilmiştir."

Arife tarife gerek kaldı mı?..

ABD,  ağır silahları, PKK/YPG'ye Türkiye'nin olası sınır ötesi harekatında savunma amaçlı kullansın diye mi veriyor?.. Kuzey Suriye'de düzenli ordu sistemine geçen alçakların hedefinin Türkiye'yi bölmek olduğunu bilmemek için herhalde survivor izleyicilerinden olmak gerek!..

NATO'nun PKK/YPG'ye destek kararını nereye koyacağız?..

Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerinin Türkiye'ye uyguladığı gizli ambargo terör örgütüne ise sürdürdükleri  açık destek... Peki, biz ne durumdayız?..

Rostec Başkanı Sergey Çemezov'un, Rusya ve Türkiye'nin, S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına yönelik tüm teknik konularda anlaştığını ifade etmesi iyi  bir haberdi... Çemezov, "şimdi gerçekleştirmekte olduğumuz görüşmeler mali konularla ilgili. Türkiye, kredi almak istiyor" dedi. Çemezov, Türkiye ve Rusya Maliye Bakanlarının konuyla ilgili görüşme gerçekleştirdiklerini, ancak görüşmenin sonucuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını da sözlerine ekledi.

 

Yakın coğrafyamız alevler içinde yanarken, dünyanın çeşitli bölgelerinden her gün televizyon ekranlarına uçak gemileri, füze denemeleri, ağır tatbikat görüntüleri yansırken Türkiye kısa ve orta vadede ihtiyaçları çerçevesinde çıkış yolları arıyor. Ankara'da devlet koridorlarında, alternatif çözüm yolları konuşuluyor. Bu çerçevede ulaştığım bir gelişmeden sınırlı da olsa bilgi aktaracağım. Geçtiğimiz kısa bir süre içinde aralarında Bakan Yardımcısı, SSM üst düzey bürokratı ve bazı diğer üst düzey bürokratlarında bulunduğu heyet dünya turuna çıktı. Türkiye'nin acil ihtiyaç duyduğu silah, araç gereç, mühimmat ve bazı elektronik sistemler konusunda karşı ülkelerin ilgilileri ile ön görüşmeler yapıldı. Ulaştığım bilgilere göre, Malezya'dan kısmi, Pakistan' dan ise tam destek alındı. İngiltere ise, olası yardım taleplerini şarta bağladı. İngiltere'nin savunma sanayi başta olmak üzere Türkiye'de bazı büyük ihaleleri istediğini öğrendim...

NATO üyesi olmak mı olmamak mı?.. İşte tüm mesele burada!..

***

Başkent'in en önemli gündem maddelerinden biri; kabine revizyonu... Geri sayım devam ediyor.  Saray kulislerinde "büyük olasılıkla Salı günü akşamı belli olur" deniyor. Şok bir saray operasyonu ile görevinden alınan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yeni kabineye gireceğine kesin gözüyle bakanlar çoğaldı AKP kulislerinde. Ala'nın Turizm Bakanı olacağı söyleniyor, "İçişleri Bakanlığı görevinden alındıktan sonra sesi, hiç çıkmadı. Reis çağırdı yeni görevini tebliğ etti.Mükafatlandırdı..." deniyor.

Haftanın son kulisi de, Başbakan Binali Yıldırım ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici arasında gerçekleşen kısa görüşmeden... Açık gündeme düşen, bedelli askerlik, OHAL'in kaldırılması bir tarafa kalsın. Siyaset kulislerinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü "hayır" platformu temaslarına karşı AKP'nin seçim  ittifakları hazırlıkları konuşuluyor. Referandumda büyükşehirlerde eriyen AKP oylarını tekrar kazanmak için başta yerel seçimler olmak üzere AKP-MHP-BBP işbirliği formülleri üzerinde duruluyor, "AKP, bundan sonra ancak bu ittifakla büyükşehirleri alabilir" yorumları yapılıyor. Genel seçimlerde ise olası ittifaklara her parti kendi amblemi ile girebilmesinin pazarlıkları yapılıyor...

Yine, sıkı bir yeni hafta bizi bekliyor!..

Yazarın Diğer Yazıları