KYK borcunu faizle ödeyenlere kötü haber: Geri ödeme yapılmayacak

KYK borcunu faizle ödeyenlere kötü haber: Geri ödeme yapılmayacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan üst düzey yetkiliden alınan bilgilere göre, KYK borcunu faizli olarak bugüne kadar ödeyenlere geri ödeme yapılmayacak. Ancak, taksitin kalan bölümüne faiz ödemeyecekler.

KYK borcunu faizi ile birlikte bugüne kadar ödeyenlere kötü haber. Taksitin kalan bölümüne faiz ödemeyecekler ancak geçmiş faiz ödemelerini geri alamayacaklar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bir üst düzey yetkili, söz konusu mevcut yasalara göre, bugüne kadar ödenen faizlerin geri alınmasının mümkün olmadığını bildirdi. Ancak, 18 Temmuz 2022 itibariyle yani Cumhurbaşkanlığı kararından sonra olan ödemeler için faiz ödemeyecekleri belirtildi.

1 MİLYONA YAKIN KİŞİ ÖDEDİ

KYK borcu olan kişi sayısı halen 5.5 milyon. Bunların yaklaşık 330 bin kişisinin icralık olduğu ve son 5 yılda faiziyle birlikte ödeyen kişi sayısı ise 1 milyon civarında. Sadece son 2 ayda icra yolu ile borç kapatan sayısı 20 bin kişi civarında.

BORÇ ÖDEYEN ZARARLI ÇIKTI

Faiz affında kararname ile birlikte süreç başlatılması daha önce ödeme yapanların adeta cezalandırılması olarak yorumlandı.

KYK BORCU FAİZİ SİLİNDİ Mİ?

Milyonlarca genci ilgilendiren KYK borcu faiz meselesi hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biraz önceki Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara." dedi.

Bununla birlikte, KYK kredisinden yararlanmış olanlar yalnızca anaparayı ödeyecek.

Kaynak: Para medya

İlgili Haberler