12 Dev Adam'da Orhun Ene gitti, o isim geliyor

12 Dev Adam'da Orhun Ene gitti, o isim geliyor
A Milli Basketbol Takımı'nda Başanterön Orhun Ene ile yolların ayrılmasından sonra Ene'nin yerine gelecek isim belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene ile yolların ayrıldığını açıklamıştı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "2020 yılından bu yana A Erkek Milli Takımımızda Başantrenör olarak görev yapan Orhun Ene''ye değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verilmişti.

Milli Takım''da Orhun Ene''den boşalan başanternörlük görevine Anadolu Efes''in çalıştırıcısı Ergin Ataman''ın getirileceği iddia edildi. Ataman isminin kısa süre içinde TBF tarafından resmen açıklanacağı öğrenildi.

İKİLİNİN ARASI AÇIK

Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet Türkoğlu ile milli takımın yeni koçu olması beklenen Ergin Ataman arasında geçmişte gerginlikler yaşanmıştı. Hidayet Türkoğlu, Ataman''ın her fırsatta federasyonun aldığı kararları eleştirdiğini belirterek, Ergin Ataman''ın para ceza almaktan korktuğu için Avrupa Ligi''ni eleştirmekten korktuğunu söylemişti.