14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü! Çiftçiler günü mesajları…

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü! Çiftçiler günü mesajları…
14 Mayıs 1946 kurulan Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kararı ile Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Çiftçiler gününün önemi araştırılmaktadır. Peki, dünya çiftçiler günü önemi nedir? İşte detaylar

Dünya Çiftçiler Günü üreten çiftçilerin çalıştıkları zor şartları hatırlamak amaçlı kutladığımız önemli bir gündür. Ekonominin önemli çarklarının arasında yer alan çiftçilik ülkemiz açısından değer verilmesi gereken ve unutulmaması gereken bir alandır. İşte hatırladığınızı gösterebileceğiniz dünya çiftçilik günü mesajları…

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü 1984 yılından itibaren kutlanmaktadır. Dünya Çiftçiler Günü anlam ve önemi kapsamında tarım ürünleri üreten çiftçilerimizin tarla bahçe gibi tüm üretim alanlarında yaşadığı zor şartları hatırlamak amaçlı bir gündür. Aynı zamanda çiftçilerin haklarını ve çalışma koşullarını da iyileştirmek bakımından önemi büyük olan bir gün olarak belirtebiliriz.

Tüm emeklerinin karşılığında onları sevindirecek mesajlar atmak da hatırlandıklarını hissettirmek açısından değerli olacaktır. İşte Dünya Çiftçiler Günü mesajları…

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJLARI

- Emekleriyle toprağı yoğuran çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.

-Yuvası için vatanı için çalışan tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.

-Tarladan mutfağa dokunduğu her şeye değer çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.

-Üretimin her aşamasında aktif olarak durmadan çalışan tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.

-Elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, emeğini üretime geçiren çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun.

-Tarımsal üretimin sürekliliğin sağlanmasında başı çeken kadınlar adına adanmış bir gün olan Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun. Her zaman üreten ve çalışan tüm emekçi kadınlarımızın yanındayız…

-Tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin, Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum.

-Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlar, ülkemizin fedakâr üretici kadınlarının ekonomik ve sosyal alanda daha ileri seviye de yer almasını dilerim.

ÇİFTÇİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI

14 Mayıs 1946 Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kurulması ile 14 mayıs dünya çiftçiler günü olarak kutlanmaya başlamıştır. Kısa ası İFAB olan Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu çiftçilik mesleğinin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla bu kararı belirtmiştir. Türkiye Ziraat Odaları Birliği uluslararası tarım üreticileri federasyonunun üyesidir.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ÇİFTÇİLERLE İLGİLİ SÖZLERİ

"Burada bir çiftlik kuracağım. Bu çiftlikte hayvanlar yetiştireceğim. Bir küçük ormanın kenarında tarım endüstrimize ait bacalar tütecek."

ata-ciftci.jpg

"Kılınç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine daima yenildi."

"Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışma imkanlarını, asri ve iktisadi tedbirlerle en yüksek seviyeye çıkarmalıyız."

"Köylü milletin efendisidir!"

ata-ciftci2.jpg