17 yıl sonra İstanbulspor Süper Lige işte böyle yükseldi

17 yıl sonra İstanbulspor Süper Lige işte böyle yükseldi

Süper lige çıkmak için bu sezon en uzun yolculuğu yapan iki takım Bandırmaspor ve İstanbulspor Kocaeli stadyumunda karşı karşıya geldi. Profesyonel liglerde  mücadele eden tüm takımlar tatile çıkarken onlar hedefleri için mücadeleyi, taraftarlarının tribünlerde alkışı hak eden destekleriyle verdiler.

İki takım açık futbolu tercih etti. Özellikle karşılaşmanın başında daha istekli ve gol pozisyonlarına giren taraf Bandırmaspor’du. İstanbulspor rakibinin direncini kırıp, kontrataklarla gol aradı. Bandırmaspor rakip kalede daha fazla görünse de golü bulan taraf sarı siyahlılar oldu. 33. dakikada Ethem''i soldan ortaladı İbrahim Yılmaz topu şık bir kafa vuruşuyla filelere gönderdi. Bu arada karşılaşmanın ilk yarısının uzatma dakikaları oynanıyordu ki VAR  devreye bir girdi pir girdi.

Maçın hakemi Halil Umut Meler ilk izlemeye davet edildi. Bandırmaspor adına penaltı noktasını gösterdi. Keny gole çevirdi. Meler tam düdüğü ağzına getirdi ilk yarıyı bitirecekti ki tekrar VAR odasına çağrıldı. Bir pozisyonu daha izleyip yine penaltı  noktasını gösterdi. İbrahim Yılmaz kendisinin ve takılının ikinci golünü atarak soyunma odasına mutlu gittiler.
İnsan şu cümleyi etmeyende edemiyor. Keşke Halil Umut Meler maçın tamamını VAR’dan izleyip yönetseydi!

İkinci yarının başında takımının üretmediğini gören Bandırmaspor Teknik direktörü Mustafa Gürsel iki hamle birden yaptı. Levent ve Landel’i kulübeye çekip Beykan ve Osmajiç’i oyuna aldı. Bu değişiklikler oyuna hareketlilik getirdi. Kaza gölü yemek istemeyen Sarı siyahlılar tedbiri elden bırakmadı. Savunma güvenliğini önde tutup, skoru koruma mücadelesi yaptı. Kontratakla farkı artırmaya gitti. Bunu da başardı. 

2022-23 futbol sezonunda İstanbul ligini izleyeceğiz. Ligde 8 İstanbul takımı oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa, Başakşehir, Karagümrük, Ümraniye ve İstanbulspor yer alacak. Şehrin adını taşıyan İstanbulspor ile pazıl tamamlanmış oldu.

Süper lige hoş geldin İstanbulspor...

Yazarın Diğer Yazıları