2019 yılında kaç gün resmi tatil olacak

2019 yılında kaç gün resmi tatil olacak
Milyonlarca vatandaşın büyük bir sabırsızlıkla beklediği 2019'da kaç gün resmi tatil olacak? Sorusunun cevabı belli oldu. Öte yandan Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı tatil günleri de belli oldu...

2019 yılında kaç gün resmi tatil olacak? Öğrenciler ve milyonlarca çalışanın gözü kulağı bu haberdeydi. 2019 yılına sayılı günler kala tatil günleri merakla beklenen soruların başında yer almış oldu. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı kaç gün tatil, hangi güne denk geliyor? Sorusu ise bir diğer önemli konulardan biri. Biz de okuyucularımız için 2019 yılı resmi tatil ve bayramları haberimizde derledik.

2019'DA KAÇ GÜN RESMİ TATİL VAR? 

Yılbaşı Tatili: 1 Ocak Salı gününe denk gelen yılbaşı tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

23 Nisan Çocuk Bayramı Tatili: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili salı gününe denk gelecek. Bu resmi tatili pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

1 Mayıs Tatili: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil uygulanacak.

19 Mayıs Tatili: Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak. 

15 Temmuz Resmi Tatil: Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı Tatili: Bayram cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

29 Ekim resmi tatil mi: Bayram salı günü kutlanacak tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

Hafta sonu tatili: 2019'de hafta sonu tatili 104 gün olacak. Hafta sonuna denk gelmeyen bayram günleri de eklendiğinde 2019'da tatil yapılacak gün sayısı 121.

2019 RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL?

Ramazan Bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 5 gün tatil yapacak. Ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında arife günü ile birlikte haftanın 4 iş gününün bayrama denk geliyor olması 10 günlük bayram tatili ihtimalini kuvvetlendiriyor. Aksi bir durum olmadığı takdirde Ramazan Bayramı tatilinin 10 güne çıkması bekleniyor

2019 KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL

Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.

İlgili Haberler