2020 yılında Türkiye’de Google'da en çok bunlar merak edildi

2020 yılında Türkiye’de Google'da en çok bunlar merak edildi
Korona virüs salgınının büyük oranda etkilediği 2020'de yılın en çok aratılan kelimeleri belli odu. İşte Google arama motoru üzerinden yapılan en çok aranan kelimeler sıralamasında ilk 10... Detaylar haberimizde…

Arama motoru Google, Türkiye’de 2020 yılında en çok aratılan isimleri ve konuların listesini yayınladı. Google’ın hazırlamış olduğu listeye göre, Türkiye’de en  çok EBA kelimesi aratıldı.

1) EBA
2) Dolar Kaç TL
3) Koronavirüs
4) Deprem
5) Zoom
6) HES Kodu Alma
7) Kandilli Rasathanesi
8) Sokağa Çıkma Yasağı
9) Sağlık Bakanlığı

10) ABD Seçimleri
DİZİLER ARASINDA SADAKATSİZ ZİRVEDE
Google'da diziler kategorisinde ise en çok Sadakatsiz merak edildi. Türkiye’de en çok aranan Diziler kategorisinde zirvede yer alan Sadakatsiz'i Mucize Doktor, Masumlar Apartmanı, Sen Çal Kapımı, Alev Alev, Kırmızı Oda, Bay Yanlış, Manajerimi Ara, Bir Başkadır ve Aşk 101 takip etti. Aramaların tamamını yerli diziler oluşturdu.
YÜKSELEN ARAMALAR
2020'nin Yükselen Aramalar Nasıl kategorisinde ilk sırada yer alan HES Kodu Nasıl Alınır'ı, Zoom Programı Nasıl Kurulur, 1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır, Uzaktan Eğitim Nasıl Oluyor ve Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir, E devlet Maske Başvurusu Nasıl Yapılır, Seyahat İzni Nasıl Alınır, Öksürük Nasıl Gider, Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır, Eczaneden Maske Nasıl alınır takip etti.