21 yaşındaki bir gencin ailesinden gördüğü baskıyı anlattığı video sosyal medyada gündem oldu

21 yaşındaki bir gencin ailesinden gördüğü baskıyı anlattığı video sosyal medyada gündem oldu
21 yaşında bir genç kız ailesinden baskı gördüğünü iddia ederek yaşadıklarını bir videoya çekip sosyal medya hesabından paylaştı. Genç kız baskı yüzünden dışarıya çıkamadığını belirtirken, videoya gelen yorumlar arasında milyonlarca sığınmacının yaşadığı bir ülkede aileleri de haklı görenler var.

Sosyal medyada 21 yaşındaki bir genç kız, ailesinden gördüğü baskıyı çektiği videoda tek tek anlattı. Ailesinin genç kıza hiçbir konuda izin vermemesinden dolayı dışarı çıkmak için yalan söylediğini açıklayan genç kız, bu yalanları söylemesinin nedenini “Nefes almak” olarak ifade etti.

Sadece temel ihtiyaçlardan dolayı dışarı çıkılmasına izin verildiğini belirten genç, kendi isteklerinin hiçbir önemi olmadığını belirtti.

Video sosyal medyada hızla yayılıp viral videolar arasında yerini alırken, sosyal medyada kullanıcılarda bu konuda ikiye bölündü. Genç kızın gördüğü baskıya üzülen kullanıcılar kadar, aileleri de kendilerince haklı gören kullanıcıların olduğu da görüldü.

“MİLYONLARCA SIĞINMACI VAR AİLELERDE HAKLI”

Kullanıcılardan bazıları paylaşılan videoda, genç kızın yaşadığı duruma üzüldüklerini belirtse de kendilerince ailelerin de bu konuda haklı olduğunu belirtti.

Milyonlarca sığınmacı tarafından doldurulan bir ülkede, zorlukla büyütülen çocuklarının güvenliğinden endişe ettikleri için ailelerin bu kararı istemeden de olsa almak zorunda olduğunu belirten yorumlar videoya verilen cevaplar arasında yerini aldı.

“BEN BİR KUKLAYIM”

Kendisinin bir hayatı olmadığını ve yönetildiğini belirten genç kızın son sözü ise izleyenlerin yüreklerini burktu:

“Ben bir kuklayım ve yönetiliyorum”

Genç kızın söyledikleri şu şekilde:

“Şimdi şeyi düşünün. 21 yaşındasınız ve bu hayatınız boyunca anı biriktirememişsiniz.

Bir yere gidememişsiniz. Arkadaşlarınızla eğlenememişsiniz. Sadece evdesiniz. Sadece ihtiyaç olduğunda dışarı çıkıyorsunuz. Kıyafet ihtiyacı, yeme ihtiyacı, okul ihtiyacı bu tarz şeylerde dışarı çıkıyorsunuz.

Siz de herkes gibi doğruyu söyleyip dışarı çıkmak istiyorsunuz ama doğruyu söylediğinizde dışarı çıkmanız engelleniyor. Çünkü neden?

Hayatınız bir kukla gibi yönlendiriliyor…

Bir şey yapmak istiyorum. Baba buraya gidebilir miyim?

Hayır.

Neden?

İstemiyorum.

Ama ben istiyorum. Benim isteklerim, benim düşüncelerim benim fikirlerimin bir önemi yok mu?

Ben insan değil miyim? Yalan söyleyerek bir şeyleri yapmaya başlıyorsunuz. Yalan söyleyerek dışarı çıkmaya çalışıyorsunuz. Yalan söyleyerek bir şeyleri almaya çalışıyorsunuz

Ama tek kalıyorsunuz. Çünkü kimseniz kalmıyor. Hayatınızda yalan oluyor ve hiç kimse size güvenmiyor.

Çünkü bu yalanı nefes almak için söylüyorsunuz..

Bir zaman sonra babanız, anneniz, her kimse size güvenmemeye başlıyor.

Çünkü her bir şey yapacağınız zaman yalan söylüyorsunuz ve siz suçlanıyorsunuz.

Neden yalan söyledin?

Yalan söylediğin için bu durumdasın. Neymiş efendim?

Bu zamanlar yediğin hurmalar bilmem ne tarafını tırmalarmış

Peki ben bu hurmaları neden yedim?

Sen bana izin vermediğin için ben bir şeyleri yapamadığım için, ben gençliğimi yaşayamıyorum. Bir şey yapamıyorum. İstediğimi alamıyorum, istediğim yere gidemiyorum.

Çünkü ben bir kuklayım ve yönetiliyorum…”