28 Şubat Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu!

28 Şubat Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu!
28 Şubat Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu! Peki oyundaki korkulu rüyamız olan hayaletler hakkında bize neler söyleyebilirsiniz? Mesela Pac-man’i kaç hayalet kovalıyor biliyor muyuz? İşte detaylar.

Hadi, bugün 12:30 yarışması ile takipçileri ile buluşuyor. Her gün saat 12:30'da ve akşam kuşağında 20:30 ipucu soruları ile canlı olarak yarışmacıları bekliyor. Peki, bugünkü ipucunda geçen soru nedir? İşte detaylar...

Hadi ipucu sorusu ve cevabı

Hadi ipucu sorusu:  Pac-man'i duymayan veya oynamayan var mı aramızda hadiciler? Peki oyundaki korkulu rüyamız olan hayaletler hakkında bize neler söyleyebilirsiniz? Mesela Pac-man’i kaç hayalet kovalıyor biliyor muyuz? 

Hadi ipucu cevabı:Pac-Man'de oyuncu, bir labirent içerisinde hareket ederek sarı diskleri bitirmeye çalışır. Hedefi hayalet ve canavarlardan kaçarak tüm küçük diskleri toplamak olan oyuncu, tüm diskleri topladığında diğer aşamaya geçer. Labirent üzerinde beliren meyveleri toplamak oyuncuya fazladan puan kazandırır. Büyük sarı diskleri aldığında, canavar ve hayaletler maviye dönüşür ve bir süreliğine yenilebilir duruma gelirler. Oyunun Atari 2600 kartuşları Türkiye'de Dobişko adıyla piyasa sürülmüştür. Oyun Japonya'da Puck-Man olarak yayımlanmış olsa da; bazı vandalların "P" harfini "F" ile değiştirerek küfür oluşturması nedeniyle oyun Amerika'da Pac-Man olarak yayımlandı. Google 21 Mayıs 2010'da bir jest yaparak logosunda Pac-Man oynatmıştır.