Reklam parasını aldılar ama 30 Ağustos'u görmediler

Reklam parasını aldılar ama 30 Ağustos'u görmediler
Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için her yıl kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bazı gazeteler birinci sayfasından görmedi.

ODA TV''de yer alan habere göre, Cumhuriyetimiz için büyük bir önem taşıyan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, tüm ülkede birçok etkinlikle kutlanacak. Ancak bazı gazeteler, aldıkları reklamda yer alan "Zafer Bayramı" kutlaması dışında sayfalarında Zafer''in 99. yılını görmezden geldi.

İŞTE O GAZETELER:

Hükümete yakın Diriliş Postası, Zafer Bayramı''nı küçük sütunlarla görürken, Atatürk''e yer vermedi.

Hizbullah''a yakın yayın yapan "doğruhaber", hükümete yakın Milat gazetesi, Nurcuların yayın organı Yeni Asya gazetesi ve Işıkçılar Cemaati''nin yayın organı Türkiye gazetesi sayfalarında Zafer Bayramı''na ve Atatürk''e yer vermediler.

Ancak bu gazetelerin bir kısmının aldıkları reklamda Zafer Bayramı kutlaması yer aldı. Böylece sayfasında 30 Ağustos''a yer ayırmayan gazeteler, reklamdan kazandıkları para nedeniyle, bayramın kutlanmasına "mecburiyetten" ses çıkarmamış oldu.

Hükümete yakın Akit gazetesi de Zafer Bayramı''na küçük bir alan ayırırken, Atatürk''ün ismini geçirmedi.

Solcu Evrensel gazetesi de Zafer Bayramı''nı sayfasından kutlamak yerine, "30 Ağustos törenlerle kutlanacak" diyerek, bayramla ilgili düzenlenecek törenleri haber formatında aktardı.

İşte gazetelerin o manşetleri:

 

İlgili Haberler