5 Aralık 2018 Çarşamba reyting sonuçları açıklandı

5 Aralık 2018 Çarşamba reyting sonuçları açıklandı
5 Aralık 2018 reyting sonuçları açıklandı! Sen Anlat Karadeniz mi, Diriliş Ertuğrul mu? dizisi reytinglerde birinci oldu sorusu dün akşam itibariyle cevap bulmuş oldu. 

05 Aralık Çarşamba reyting sonuçları açıklandı mı? Sorusu dizi severler tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Dün akşam Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul vardı. Her hafta olduğu gibi yine bu haftada iki dizi kıyasıya mücadele etti ve çarşamba gecesine damgasını vurdu. Türk dizi programcılar ve yapımcılar için önemli bir konu olan reyting sonuçları dizilerin kaderini de belirliyor.

05 ARALIK 2018 ÇARŞAMBA REYTİNG SONUÇLARI

"Diriliş Ertuğrul" dizisi 1.sırada yer alırken, 2.sırada ATV'de yayınlanan "Sen Anlat Karadeniz" dizisi , 3.sırada "Sen Anlat Karadeniz" dizisinin özeti yer aldı.

AB'de ise 1.sırada "Diriliş Ertuğrul", 2.sırada "Sen Anlat Karadeniz" 3.sırada ise "Fatih Portakal İle Fox Ana Haber" yer aldı.

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR

Reyting oranları belirlenen deneklerin televizyonlarına bağlanan peoplemeter adı verilen cihazlar aracılığı ile belirlenir. Bu cihazlar deneğin saat kaçta hangi kanalı izlediğini ne kadar süre ile izlediğini ortaya koyar ve tüm televizyonlara ve programlara bir yüzde ve puan verir. Buna göre bir sıralama yapılır.Total adı verilen puantaj ve sıralamada tüm deneklerin değerlendirmeleri göz önünde bulundurulurken AB adı verilen sıralamada ise gelir seviyesi ve eğitim seviyesi diğer deneklere nazaran daha yüksek olan grubun sıralamasıdır.