500 kampta Çin zulmü: Doğu Türkistan kan ağlıyor...

500 kampta Çin zulmü: Doğu Türkistan kan ağlıyor...
Çin hükümetinin Uygur ve Kazak Türklerini hapsettiği toplama kamplarının sayısının 500'e dayandığı iddia edildi. 182 kampın varlığının kanıtlandığı, bunların haricinde 209 muhtemel hapishane ve 74 çalışma kampının olduğu belirtiliyor.

Katolik Asya Haber Birliğinin (UCA) sitesinde yayınlanan haberde, Çin hükümetinin Uygur ve Kazak Türklerini hapsettiği 500 kadar kamp olduğu bilgisine yer verildi.

Merkezi Amerika’da bulunan Doğu Türkistan Uyanış Hareketi’nden sağlanan bilgiye göre 182 kampın varlığının kanıtlandığı, bunların haricinde 209 muhtemel hapishane ve 74 çalışma kampının olduğunu düşündükleri bildirildi.

ÇİN HÜKÜMETİNİN NAZİ KAMPLARI

Doğu Türkistan Uyanış Hareketi’nin sözcüsü Kyle Olbert ise henüz tespit edemedikleri birçok hapishanenin olduğunu düşündüklerini, bu Uygur ve Kazak Türkleri ile birlikte birçok Müslüman azınlığın buralarda hapsedilerek soykırıma mazur bırakıldığını dile getirdi.

Olbert, Çin hükümetinin bu insanları hapsederek doğal yollardan ölmelerini beklediğini böylelikle soykırımın kimsenin farkına varmayacağını umduğunu söyledi.