Filenin Sultanları'na tehdit

Filenin Sultanları'na tehdit
Tokyo Olimpiyatları kapsamında Çin'i 3-0 yenen A Milli Voleybol Takımımızın galibiyeti sonrası, sonrası sosyal medyadan tehdit edilirken, daha önce Diyanet'ten kovulan İhsan Şenocak, Twitter'dan paylaşımda bulunmuştu. Şenocak'a Cübbeli lakabı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de destek verdi.

Filenin Sultanları'na tehdit

Dün oynanan karşılaşma sonrası bir yıl gecikmeli yapılan 2020 Tokyo Olimpiyatları''nda Filenin Sultanları, son şampiyon Çin''i 3-0 yendi.

Galibiyet sonrası, daha önce kadınlar hakkında bulunduğu yorumlar nedeniyle Diyanet İşleri''ndeki görevine son verilen İhsan Şenocak, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Şenocak, tweetinde, "İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın. Sen ''burnunu göstermekten utanan'' anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına ''sultan'' demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin” dedi.

Paylaşım sonra Twitter ikiye bölündü. Bir grup kullanıcı Şenocak''a destek verirken bazılarıysa Şenocak''a eleştirilerde bulundu.

İşte o tweet:

TEHDİT EDİLDİ

Son tehdit ise Ömer Faruk Altay adlı bir Twitter kullanıcısından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan''ın telefonla arayarak tebrik ettiği ay-yıldızlı ekibin kaptanı Eda Erdem''e yöneldi.

Erdem mesajda "Bir gün bir yerlerde parmakları kırık vaziyette bulunursa sebebi kendisidir" ifadeleriyle hedef gösterildi.

İşte o tweet:

CÜBBELİ AHMET DE DESTEK VERDİ

Şenocak''ın paylaşımına Cübbeli Ahmet olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de destek verdi. Cübbeli Ahmet, sosyal medya hesabından İhsan Şenocak''ın paylaşımını paylaştı. Cübbeli Ahmet, paylaşıma şu şekilde destek verdi:

"#İhsanŞenocakYalnızDeğildir etiketi altında "İhsan Hoca hakkı söylüyor." 

İşte o tweet:

ESKİ AYASOFYA BAŞ İMAMI''NDAN DA DESTEK GELDİ

Ayasofya Camisi''ne baş imam olarak atandıktan sonra yaptığı çıkışlarla büyük tepki toplayan ve görevi bırakmak zorunda kalan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın da İhsan Şenocak''a destek verdi. Boşnukalın, "Tesettür Allah’ın emri, Müslüman kadının vakarı, İslam''ın şiar ve sembolüdür. Maraş gibi bir çok yerde İstiklal savaşımız tesettüre yapılan saldırı sebebiyle başlamıştır. Allah’ın emrini hatırlatan hocalar ve #İhsanŞenocakYalnızDeğildir" paylaşımı yaptı.

NE OLMUŞTU?

İhsan Şenocak, Samsun Bafra''da Eylül 2019''da bir camide verdiği vaazda “Kızları, eşleri pantolon giyen, üniversiteye giden, kaşlarını aldıran cehennemliktir” deyince tepki çekmişti. Tepkiler üzerine İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi Kurucusu İlahiyatçı Doktor İhsan Şenocak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınmış, sonra tekrar göreve getirilmişti.

İlgili Haberler