ABD'den İBB'ye 5 milyon Dolar hibe

ABD'den İBB'ye 5 milyon Dolar hibe
İBB, İstanbul trafiğini rahatlatmak için toplu taşıma güzergah ağını verimli hale getirmek, ortalama seyahat süresini ve trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla işbirliğine gitti. İBB, ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ile yazılım şirketi SAS Türkiye arasında, “İstanbul Ulaşım ve Trafik Mükemmeliyet Merkezi Projesi”nde kullanılmak üzere yaklaşık 5 milyon dolarlık hibe anlaşması imzalalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Amerika Birleşik Devletleri Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ile yazılım şirketi SAS Türkiye arasında, “İstanbul Ulaşım ve Trafik Mükemmeliyet Merkezi Projesi”nde kullanılmak üzere 5 milyon 117 bin 887 dolarlık hibe anlaşması imzalandı.

“Yazılım Lisansı Hibe Desteği İmza Töreni”, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield'ın “fiziki”, diğer yetkililerin de “sanal” katılımıyla gerçekleştirildi.

İmamoğlu imza töreni öncesinde Büyükelçi Satterfield ile beraberindeki heyetle Saraçhane'deki makam odasında bir araya geldi.

“İSTANBUL, AKILLI ŞEHİRLEŞMEDE ÖNEMLİ BİR MİHENK TAŞI”

Sanal katılımcıların konuşmalarının ardından söz alan Büyükelçi Satterfield, İBB ile yapacakları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

* Pandemi döneminin oluşturduğu bu kritik zamanda, ekonomik çevreler arası işbirliğinin devam edebilmesini çok değerli ve anlamlı buluyorum.

* Dünyadaki bu dönüşümün bir ayağı olan akıllı şehirleşme yolculuğunda İstanbul, önemli bir mihenk taşı.

* Günümüzde kalabalık metropol şehirlerinden biri olan İstanbul, teknoloji ile beraber akıllı bir kent olma hedefini sürdürüyor.

* İstanbul gerek jeopolitik konumu gerekse bünyesinde barındırdığı tarihi miras ile her zaman gözde bir şehir olmuştur.

* Ancak bu durum sorunları da beraberinde getirmiştir. Hızla artan nüfus, çarpık kentleşme gibi problemler ciddi bir trafik sorununu ortaya çıkarmıştır.

imamoglu-sozcu2.jpeg

“İLK SIRADA TRAFİK VAR”

Trafik sorununun yaptırdıkları anketlerde ilk sıralarda çıktığını aktaran İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

* Bu nedenle ‘İstanbul Ulaşım ve Trafik Mükemmeliyet Merkezi Projesi' çok daha önemli bir hale gelmiştir.  Bu proje ile ortalama seyahat süresini ve trafik sıkışıklığını azaltmak istiyoruz.

* Proje sayesinde trafik ışıklarına ihtiyaç duyan anlık müdahaleler yapılabileceğiz. Toplu taşıma kullanan vatandaşlar, yoğun saatlerde en uygun ulaşım çözümlerine erişebilecekler.

Konuşmaların ardından Başkan İmamoğlu ve Büyükelçi Satterfield, İstanbul trafiğine “akıllı çözümler” sunacak projeyle ilgili hibe sözleşmesini imzaladı. İmamoğlu ve Satterfield, imza sonrasında “pandemi usulü” tokalaştı.

imamoglu-sozcu1.jpeg

KAYNAK: SÖZCÜ