ABD'den YPG/PKK'ya yeni silah desteği

ABD'den YPG/PKK'ya yeni silah desteği
ABD’nin PKK’nın Suriye kolu YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) silah ve askeri teçhizat taşıyan bir konvoyu daha gönderdiği belirtiliyor.

Fars News'te yer alan bir habere göre, ABD Suriye’nin Irak sınırına yakın Haseki bölgesinde bulunan PKK’nın Suriye kolu YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne silah ve askeri teçhizatı taşıyan bir konvoyu daha gönderdiğini de duyurdu.

Irak sınırındaki Semalka kapısından Haseki’nin kuzeyine geçen konvoyun askeri ve zırhlı araçlar taşıyan 100 kamyon ile petrol tankerleri gibi araçlardan oluştuğu bilgisinin verildiği haberde, ABD ordusunun geçen ay da "Haseki’deki peşmergeye askeri ekipman sevk ettiği" anımsatılırken "Washington, Suriye’nin kuzeyindeki örgüte desteğini sürdürüyor" denildi.

Öte yandan ABD’nin Erbil’de “dünyanın en büyük konsolosluk binasını” inşa edeceği bildiriliyor. ABD’nin Erbil Konsolosluk binasının temeli törenle atıldı.

Peşmerge başı Mesut Barzani'nin kanalı Rudaw’a göre, 600 milyon dolara mal olacağı belirtilen konsolosluk yerleşkesinin inşaasının 4 yılda tamamlanacak. Haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen yıl yapılan açıklamada, Erbil’de "dünyanın en büyük konsolosluğunun inşa edileceği" belirtildiği anımsatıldı.

İlgili Haberler