ABD açık açık Yunanistan'a silah sevk etti. Biri dost ve müttefik mi dedi?

ABD açık açık Yunanistan'a silah sevk etti. Biri dost ve müttefik mi dedi?
ABD'nin Yunanistan'a tırlar dolusu silah gönderdiği anlar sosyal medya gündem oldu.  Bulgaristan'da seyir halindeki bir Türk tır şoförü, o anları anbean kaydetti. Tır şoförünün "Yarım saattir böyle tırları solluyoruz. Saldıracaklar herhalde. Bak bunlar Yunan tırları bunlar" ifadeleri dikkat çekti.

ABD son dönemde Yunanistan''a tırlar dolusu askeri sevkiyat gerçekleştiriyor. 

ABD ile geçen yıl Ekim ayında imzalanan savunma iş birliği anlaşması ile ilgili ABD-Yunanistan''da 3 yeni askeri üsse sahip oluyor. 

Anlaşma mayıs ayında Yunan parlamentosundan geçti.

Öte yandan geçtiğimiz yılın sonunda Amerika Birleşik Devletleri''ne ait zırhlı sevkiyat gemisinin Türkiye sınırına yakın Dedeağaç Limanı''na çok sayıda helikopter, tank, zırhlı araç ve çeşitli askeri malzeme indirmesi yankı uyandırmıştı.

KONVOY GÖRÜNTÜLENDİ

Tartışmalar sürerken bir Türk tır şoförünün konuya ilişkin paylaştığı video dikkat çekti. Bulgaristan''da seyir halindeki bir Türk tır şoförü ABD askeri araçlarını taşıyan konvoyu görüntüledi.

"SALDIRACAKLAR HERHALDE"

Videoyu Twitter''dan paylaşan şoför, "Bir dünya tır var. Yarım saattir böyle tırları solluyoruz. Saldıracaklar herhalde. Bak bunlar Yunan tırları bunlar. Bulgaristan''dayız. Yunan tırları taşıyorlar tankları tüfekleri" diyor.

"GELİN BAKALIM GELECEĞİNİZ VARSA GÖRECEĞİNİZ DE VAR"

Videonun sonuna doğru şoförün "Gelin bakalım geleceğiniz varsa göreceğiniz de var" sözleri dikkat çekiyor.

İlgili Haberler