ABD’nin zırhlı kuleleri YPG’nin tünellerine yerleştiriliyor!

ABD’nin zırhlı kuleleri YPG’nin tünellerine yerleştiriliyor!
Türkiye ile ABD arasında Suriye’deki ‘güvenli bölge konusundaki tartışmalar sürerken, ABD’nin terör örgütü YPG’ye desteği sürüyor. ABD tarafından getirilen zırhlı kuleler, Suriye sınırında YPG’nin kazdığı tünellere yerleştiriliyor.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye’nin Heseke iline bağlı Resulayn ilçesinde teröristlerin kazdığı tünellere ABD tarafından getirilen zırhlı kulübeler yerleştiriliyor.

ABD’nin Irak üzerinden TIR'lar ile gönderdiği zırhlı kulübeler, Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan PKK/PYD’nin denetimindeki Resulayn ilçesine ulaştı. Kepçe yardımıyla kazılan tünel ve hendeklere bu zırhlı kulübeler yerleştiriliyor. PKK/PYD’li teröristlerin hazırladığı tünel ve hendeklerde çok amaçlı olarak kullanmak üzere yerleştirdiği zırhlı kulübelerin Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonunda lojistik destek merkezi ve silahlı mücadele için kullanılacağı öne sürüldü.

abdnin-zirhli-kulubeleri-teroristlerin-mevzilerine-yerlestiriliyor_5935_dhaphoto3.jpg

ABD’li yetikililer, her fırsatta terör örgütü YPG ile ortak olduklarını açıklamayı sürdürüyor. Son olarak, ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bir birim, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’i ‘güvenilir ortak’ olarak tanımlamıştı. Ayrıca ABD’li yayın kuruluşu CNN, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haberde YPG’yi terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede ‘bir numaralı partner’ olarak belirtmişti.