"Abdullah Gül durumdan son derece rahatsız"

"Abdullah Gül durumdan son derece rahatsız"
YSK'nın İBB seçimlerini yenileme kararı almasının yankıları sürerken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru, Gül’ün de bu durumdan son derecece rahatsız ve tedirgin olduğunu söyledi.

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar vermesinin ardından bir süredir yeni parti çalışmaları içerisinde olduğu iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cephesinden konuya ilişkin ilk yorum geldi. Abdullah Gül’ün ‘inanılmaz derecede rahatsız ve huzursuz olduğu’ kaydedildi.

BBC’den Mark Lowen, AK Parti’nin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı almasının ardından bir analiz kaleme aldı.

Analizde Fehmi Koru’nun da görüşlerine yer veren Lowen, gazetecinin “(Gül) Bu durumdan son derece rahatsız ve tedirgin” dediğini aktardı.

Lowen, seçimlerin yenilenmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ‘riskli’ olduğunu savunarak, bir süredir devam eden ‘yeni parti kurulacak’ iddialarını hatırlattı.

T24'te yer alan habere göre “Erdoğan’ın partisi bölündü” diyen Lowen, şöyle devam etti:

“Gül’ün yakın arkadaşı Fehmin Koru, Erdoğan’ın başkan olarak selefi, AKP’nin kurucu üyelerinden Abdullah Gül’ün ayrılmak ve eski Maliye Bakanı Ali Babacan’la yeni bir parti kurmak istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevi bırakmaya zorlanan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da yeni bir parti kurması bekleniyor. Yakın zamanda, cumhurbaşkanının yakın halkasının kendilerini parti komitelerinden üstün gördüğünü ve sanki bir paralel yapı gibi partiyi yönetmek istediklerini söylemişti.

Ayrıca, Erdoğan’ın artan otoriter çizgisine yönelik ayrılıklar da yeniden seçim kararıyla birlikte genişleyebilir.

(...)

“Erdoğan, ülkenin kurucu lideri Atatürk’ten sonra 16 yıl boyunca ülkenin en güçlü başkanı olmuştu. Bu sefer, eline fazla güvenmiş olabilir.”

İlgili Haberler