Abdüllatif Şener Millet İttifakı’na seçim kazandıracak formülü canlı yayında açıkladı

Abdüllatif Şener Millet İttifakı’na seçim kazandıracak formülü canlı yayında açıkladı
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Yeniçağ TV’de gazeteci-yazar Fatih Ergin’e açıklamalarda bulundu. Şener, seçimlerde Millet İttifakı’nın izlemesi gereken yönteme dair çarpıcı önerilerde ortaya koydu.

Gündemine öne çıkan başlıklarını Yeniçağ TV’de gazeteci – yazar Fatih Ergin’e değerlendiren CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şener, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimine tek adayla gitmesi yönündeki önerisiyle ilgili soruya bir yol haritası ortaya koyarak cevap verdi.

Şener şunları söyledi;

‘‘Şöyle ki, geçmişte de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaşandı. Bunları birlikte izledik. Benim gözlemim de, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in söylediklerini doğrular niteliktedir.

Nedir o? Şimdi bir tarafta Cumhur İttifakı’nın adayı var, diğer tarafta daha önceki seçimde gördük Millet İttifakı’nın bir tek adayı yoktu, serbest bırakıldı ve dört veya beş adayla çıkıldı. Bir tarafta bir aday, diğer tarafta çok sayıda aday var.

“KARARSIZLARI ETKİLER”

Seçmende şöyle bir psikoloji oluşturuyor bu; eğer Millet İttifakı’nın adaylarından biri ilk turda seçimi alabilecek görüntüyü veremiyorsa, ki çok adayla çıktığınız zaman baştan seçimi ikinci tura bıraktığınızı da ilan etmiş oluyorsunuz, bu durumda seçimi alma iddiası daha fazla olan adaya karşı kararsız seçmenlerde oy eğilimi ortaya çıkarıyor. Dolayısıyla, Millet İttifakı çok sayıda aday çıkarmasının bu kararsız bazı oyların ilk tur itibariyle sonuca daha yakın görülen adaya doğru kaymasına yol açacağını düşünüyorum.

“BU YÖNTEM DENENMEMELİ”

Onun için önceki seçimlerde denenen bu yöntemin bu seçimde denenmemesi, ortaya çıkacak Millet İttifakı adayının ilk seçimde sonucu belirleyeceği seçmen algısında oluşturulmalıdır. Güçlü bir şekilde çıkılmalıdır ve Millet İttifakı adayı alıyor seçimleri diye tüm ülke genelinde bir heyecan meydana getirip yeni iktidara kararsız seçmen kitlesinin de büyük bir aşkla şevkle yönelmesi sağlanmalıdır. ’’

Şener, Millet İttifakı’nın yekvücut olduğu algısının kararsızları Millet İttifakı’na çekeceğini belirtti.

İlgili Haberler