Abdüllatif Şener'den Tayyip Erdoğan'a ağır gönderme

Abdüllatif Şener'den Tayyip Erdoğan'a ağır gönderme
AKP'nin kurucuları arasında yer alan ve şu an CHP Konya Milletvekili olan Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Katar'dan hediye edilen jeti korona virüs salgınında kaynak olarak kullanıp kullanmayacağını sordu.

TV5’de yayınlanan, Mustafa Yılmaz’ın sunduğu Kulis Ankara programının stüdyo konuğu olan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Koronavirüs salgını sürecinde alınan ekonomik tedbirler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Şener sözlerine,“Devlet zor günler için vardır ve devletin imkanları sonsuzdur” diyerek başladı ve kaynak bulma konusunda örnekler verdi.

CHP’li Şener, devletin süreç boyunca kullanabileceği kaynaklara ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen Katar uçağını hatırlattı. “Katar’dan 500 Milyonluk uçak bedava geliyor, bu Korona sürecinde neden bir dolar hediye etmiyor?” diye soran Şener ekledi: “Bu fiyat doğruysa, bu uçak hediye geldiyse neden kaynak olarak kullanılmıyor?”

Şener, süreçte kullanılabilecek kaynak örneklerinden sonra, “Dolayısıyla, kaynak bulunabilir ama hükümetin organizasyon, öngörü zaafı var, planlama düzgün yapılmıyor. Bütçenin masaya yatırılıp ne yapılması gerekiyorsa yapılması, dış kaynakların da harekete geçirilmesi lazım” yorumunda bulundu.