ABD'yi kar vurdu. Uçak seferleri iptal edildi

ABD'yi kar vurdu. Uçak seferleri iptal edildi
ABD’de havayolu şirketleri, 700 uçuşu ülkenin kuzeydoğusunda ve orta Atlantik bölgelerinde yoğun kar yağışı tehdidi nedeniyle iptal etti. Kar fırtınası tehdidi nedeniyle 400 uçuş da ertendi. ABD'nin doğu yakasında başlayan sezonun ilk şiddetli kar fırtınası, Virginia'dan Maine eyaletine kadar 60 milyondan fazla kişiyi etkisi altına aldı.

DHA'nın haberine göre, ABD’de birçok havayolu şirketi, bugün ve yarınki seyahatleri kapsayan yüzlerce uçuşu durdurduğunu duyurdu. ABD medyası, şirketlerin 700 uçuşu ülkenin kuzeydoğusunda ve orta

Atlantik bölgelerinde yoğun kar yağışı tehdidi nedeniyle iptal edildiğini; 400 uçuşun da ertelendiğini bildirdi.

BD Ulusal Hava Durumu Servisi’nden yapılan açıklamada, “Orta Atlantik'ten Kuzeydoğu ve Güney New England'ın bazı kısımlarına kadar yoğun kar alanı muhtemeldir. Dondurucu yağmur ve buz muhtemelen batı Kuzey Carolina ve güneybatı Virginia'da da görülebilir. Seyahat tavsiye edilmez” denildi.

Öte yandan AA'nın haberine göre, ABD'nin doğu yakasında başlayan sezonun ilk şiddetli kar fırtınası, Virginia'dan Maine eyaletine kadar 60 milyondan fazla kişiyi etkisi altına aldı. New York'un önemli turistlik merkezlerinden Rockefeller Center'da da kar yağışı etkili oldu.