Adaçayı yağı cilde iyi gelir mi? Adaçayı yağının faydaları neler?

Adaçayı yağı cilde iyi gelir mi? Adaçayı yağının faydaları neler?
Uzun yıllar boyun pek çok hastalıkta kullanıldığı söylenen adaçayı yağı adet döngülerinin düzelmesini sağladığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra göz sağlığına da faydası olan adaçayı yağının cilde olan faydaları merak ediliyor. Peki, adaçayı yağı cilde iyi gelir mi? Adaçayı yağının faydaları neler?

Adaçayı yağı, antikovülsif, antidepresan, antifungal, anti-enfeksiyon, antiseptik, antispazmodik ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olması nedeniyle pek çok sağlık problemine iyi geldiği söylenmektedir. Adaçayı yağının ayrıca cilt bakımında da bir faydası olup olmadığı merak ediliyor. Peki, adaçayı yağı cilde iyi gelir mi? Adaçayı yağının faydaları neler?

Adaçayı yağının krampların tedavi edilmesine yardımcı olduğu, adet döngülerinin düzelmesini sağladığı ve hormonal dengesizlik tedavisine katkı sağladığı biliniyor. Tüm bunların yanı sıra dolaşım hızını arttırır, sindirim sistemi sağlığının korunmasına yardımcı olur, göz sağlığının korunmasını sağlar ve lösemi ile savaşmaya yardımcı olur.

Tüm bu özelliklerinden dolayı, en sağlıklı uçucu yağ olarak kabul edilir. Ayrıca yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikler gösterir.

adacayi-yagi-faydalari3105202350.jpg

ADA ÇAYI YAĞININ FAYDALARI NELER?

- Adaçayı yağı, kan dolaşımının hızlanmasını sağlar ve damarları gevşeterek kan basıncının düşmesine yardımcı olur

- Ada çayı yağı doğal antidepresan görevi görür ve anksiyete tedavisine yardımcı olur. Ayrıca kaygı ve stres tedavisine de destek olur.

- Adaçayı yağı güçlü bir antiseptiktir ve yaraların enfekte olmasına engel olur. Bu özelliği sayesinde yaraların ve kesiklerin daha hızlı şekilde iyileşmesini sağlar.

- Adaçayı yağı cilt iltihabının azalmasını sağlar, ciltteki döküntülerin tedavi edilmesine yardımcı olur ve ciltteki yağ üretimini düzenler.

- Adaçayı yağı, jojoba yağına benzer şekilde etki gösterir. Bu nedenle jojoba yağının ve adaçayı yağının birleştirilerek kullanılması cilt sağlığının korunmasına ve cildin nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

İlgili Haberler