Adalar’daki rezillik bitti. Artık kimse onlara eziyet yapamayacak

Adalar’daki rezillik bitti. Artık kimse onlara eziyet yapamayacak
Burgazada'da bulunan son atların ahırları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kepçelerle yıkıldı. Atlara artık kimsenin eziyet edemeyeceğini belirten yetkililer rezilliğin de sona erdiğini ileri sürdü. Yıkım işlemlerinin Heybeliada'da devam edeceği ifade edildi.

DHA''nın haberine göre, Adalar''da 1 yıl önce 105 atın ruam hastalığı sonucu itlaf edilmesinin ardından fayton seferleri durdurulmuş, kaçak ahırların yıkılmasına karar verilmişti. Burgazada''da kalan son atların ahırları da İBB ekiplerince yıkıldı. Ahırlar, iş makineleriyle yerle bir edildi.

Yıkım sayesinde atlara artık eziyet edilemeyeceği ifade edilirken, bu rezillik sona erdiği belirtildi.

Belediye ekiplerinde görev yapan ve ismini vermeyen bir yetkili "Atların adalarda ağır şartlar altında çalıştığı duyumunu hep alıyorduk. Genellikle faytoncular vapur iskelesinin önünden aldıkları yolcuları yokuş yukarı çıkartmak gidecekleri yere götürüyorlar. İniş yokuş aşağıya olduğu için Adalılar fayton yerine yürüyerek çarşıya iniyor" yorumunu yaptı.

Bir başka yetkili ise "Atlar yokuş yukarı çıkarken çok zorlanıyorlardı. Faytoncu da bu duruma engel olmak için kırbaçını kullanarak onlara adeta işkence uyguluyordu. Bu yıkım atların özgür kalacağı anlamını da taşıyor. Faytonların yerine elektrikli araçların alması atların rahat edeceği anlamını da taşıyor" dedi.

Ahırların yıkılmasına tepki gösteren Adaların Atları Platformu gönüllüsü Sevgi Çekiç, “Atların evlerinde, ait oldukları adada yaşamasını istiyoruz. Adaların atları evlerinden atılmasın, yeryüzünde hiçbir canlı evsiz, yuvasız, barınaksız kalmasın diye korkuluklarımız var. Atlar, ada hayatının bir parçası. Atların alıştıkları yerden ve ailelerinden koparılmadan yaşama hakları var" açıklamasında bulunmuştu.