Adalet Bakanlığı açıkladı! Başvurular başlıyor

Adalet Bakanlığı açıkladı! Başvurular başlıyor
Adalet Bakanlığı 17 stajyer kontrolör alacak. Son başvuru tarihi ise 14 Ocak 2022 olarak belirlendi.

Adalet Bakanlığı 17 stajyer kontrolör alacağını duyurdu. Bakanlık ilanda, "Bakanlığımız merkez teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfında yer alan 9 uncu dereceli on beş (15) adet stajyer kontrolör kadrosuna Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumlan ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır." ifadelerini kullandı. 

ŞARTLAR

2. 01 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1987 tarihinde ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.)

Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idari bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

Diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.

2020 ve 2021 yılında A Grubu Kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş (70) ve üzeri puan almış olmak, (Bu iki puan türünden alınan en yüksek puan üzerinden sıralama yapılacaktır.)

Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile yapacak olup, duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurular 05 Ocak 2022 tarihinde başlayıp, 14 Ocak 2022 tarihinde saat 23:59:59''da sona erecektir.