Adalılar açık havada sinema ile buluştu

Adalılar açık havada sinema ile buluştu
Büyükada'da düzenlenen Açık Havada Sinema etkinliği, yaz boyunca Adalıları Türkiye ve dünya sinema tarihine ismini yazdırmış filmler ve değerli konuklarla buluşturdu.

Adalar Belediyesi’nin yönetmen Kaan Müjdeci ile ortaklaşa düzenlediği Açık HavAda Sinema etkinliği, Adalıları yaz boyunca Türkiye ve dünya sinema tarihine ismini yazdırmış filmler ve değerli konuklarla buluşturdu.

Nostaljik sinemanın dokusuna uygun olan Büyükada tarihi Faytoncular Meydanı'nda, pandemi koşullarının dikkate alınarak yapıldığı gösterime sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

16 Temmuz akşamı, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in başrollerini paylaştığı, unutulmaz bir Atıf Yılmaz filmi olan "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile perdelerini açan Açık Havada Sinema’ya filmin  müziklerini yapan Cahit Berkay ve Taner Öngür  mini konserleriyle renk kattı. Efsane müzisyenlerin harika performansları izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Başkan Gül faytoncuları unutmadı

Belediye Başkanı Erdem Gül, yaptığı açılış konuşmasında etkinliğin gerçekleştirildiği Faytoncular Meydanı'na dikkat çekerek, "Bu meydanda uzun yıllar çalışarak ekmek paralarını kazanan faytoncu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu meydan onlarındır. Çok emek harcadılar. Dolayısıyla sinemayı  onlara emanet ederek başlatıyoruz" dedi. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgını da hatırlatan  Gül, "Pandemi koşullarında da olsa, uzun zaman sonra bir araya gelip açık havada sinema  izlemek keyif verici. Ada'da açık sinemayı  yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Adalet Ağaoğlu’nun anısına…

Açık HavAda Sinema’da 23 Temmuz akşamı İlyas Salman’ın başrolünde yer aldığı, Adalet Ağaoğlu’nun “Fikrimin İnce Gülü” eserinden uyarlanan ve Türk sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan “Sarı Mercedes” gösterildi. Türk edebiyatının kıymetli ismi Adalet Ağaoğlu’nun anısına yapılan gösterime yazar Şebnem İşigüzel, şair Ataol Behramoğlu ve Başka Sinama kurucularından Azize Tan konuk olarak katıldılar.

Yılmaz Güney’in “Sürü” filmi Melike Demirağ ile izlendi

Açık HavAda Sinema, 3 Eylül akşamı perdelerini unutulmaz bir filme açtı. Senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı ve Zeki Ökten’in yönettiği “Sürü” filmi Adalılar için gösterimdeydi. Geceye heyecan katan bir isim de aramızdaydı: Filmin  başrol oyuncularından "Berivan" karekterindeki Melike Demirağ. İzleyicilerle birlikte filmi izleyen Demirağ, film çekimlerine dair anılarını paylaşırken, filmin senaristi Yılmaz Güney’i, Zeki Ökten'i, Tuncer Kurtiz'i, Tarık Akan'ı, Yaman Okay'ı bir bir andı...
Müzisyen Burhan Şeşen ile sahne alan Demirağ, "Arkadaş", "Karlı Kayın Ormanı" ve "Megri"  şarkılarını Adalılarla birlikte söyledi.

Kapanışı Ediz Hun yaptı

Açık HavAda Sinema, 5 Eylül akşamı, Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Ediz Hun ile sezona perdelerini kapattı. Etkinliğin final filmi, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı, Ediz Hun, Türkan Şoray ve Sülayman Turan’ın başrollerini paylaştığı “Güllü” idi. Ediz Hun da değerli sunumuyla Adalılarlaydı. Gazeteci Aslı Öymen moderatörlüğündeki söyleşide soruları yanıtlayan Ediz Hun filmle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, " Böylesi güzel ve anlamlı bir etkinliğin finalinde Güllü'yü izlemek ve buraya davet edilmek gurur verici" dedi ve etkinliğe ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Erdem Gül ile yönetmen Kaan Müjdeci'ye teşekkür etti.

“Seneye yıldızların altında buluşmak dileğiyle”

"Sanatın ve sanatçının olduğu yerde Belediye Başkanına söz düşmez" diyen Başkan Gül, Ediz Hun'a katılımı ve değerli sunumu için teşekkür etti ve ekledi: "Bundan bir yıl önce her şey çok güzel olacak, demiştik. Birlikteliğimiz ve dayanışmamızla her şey çok güzel olacak, olmaya devam edecek. Gelecek sene de yıldızların altında buluşmak dileğiyle!"

Başkan Gül, konuşmasını bitirirken projeyi hayata geçiren yönetmen Kaan Müjdeci’ye, fikri desteği için Burgazada sakini oyuncu Mehmet Esen’e teşekkürlerini sundu…

Tarihi Arabacılar Meydan, müzik dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel, Verda Özer gibi önemli yazarları ve Ali Taşçıyan gibi değerli sinema eleştirmenlerini de ağırladı.

whatsapp-image-2020-09-07-at-13-52-28.jpegwhatsapp-image-2020-09-07-at-13-52-28-1.jpegwhatsapp-image-2020-09-07-at-13-52-27.jpegwhatsapp-image-2020-09-07-at-13-52-28-2.jpeg