Adil Karaismailoğlu kim, Adil Karaismailoğlu nereli? Yeni Ulaştırma Bakanı kim?

Adil Karaismailoğlu kim, Adil Karaismailoğlu nereli? Yeni Ulaştırma Bakanı kim?
Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan ani bir kararla görevden alındı. Turhan’ın yerine ise Yeni Ulaştırma Bakanı olarak Adil Karaismailoğlu atandı. Atama sonrası vatandaşlar, Peki yeni ulaştırma bakanı Adil Karaismailoğlı kimdir? Nerelidir? sorularının cevaplarını arıyor.

Yeni Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu kimdir?

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın aniden görevden alınması sonrası yerine Adil Karaismailoğlu atandı. Peki yeni ulaştırma bakanı Adil Karaismailoğlı kimdir? Nerelidir? İşte detaylar haberimizde…

ADİL KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR? NERELİDİR?

Adil Karaismailoğlu 1969’da Trabzon’da dünyaya geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Makina Mühendisi olarak mezun olan Karaismailoğlu, Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı.

Meslek hayatına 1995 yılında yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde başlayan Karaismailoğlu, 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. Karaismailoğlu, İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

İsmail Karaismailoğlu, 2002 yılında İBB Trafik Müdürlüğü'nde, 2009 yılında ise Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde görev aldı. 23 Temmuz 2014’te ise Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

İsmail Karaismailoğlu, Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı, Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Eylül 2019'da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayınlanan kararname ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı'na atandı. 51 yaşındaki İsmail Karaismailoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

28 Eylül 2020’de ise, görevden alınan Mehmet Cahit Turhan yerine Yeni Ulaştırma Bakanı olarak atandı.