Afrin'de 2 kahraman Mehmetçik şehit oldu

Afrin'de 2 kahraman Mehmetçik şehit oldu
Türk Silahla Kuvvetleri (TSK), Zeytin dalı Harekatı kapsamında tanksavar ve top/havan saldırıları neticesinde iki askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere yer verildi. 

PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensubu 29 teröristin bugün etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 999 olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

İNTİHAR SALDIRI ENGELLENDİ

Mehmetçik, teröristlerin Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçlerin bulunduğu mevziye yönelik bombalı araçla yapmaya çalıştığı saldırıyı tank atışıyla engelledi. 

Afrin'in batısında kontrol altına alınan stratejik bir tepeye yönelik teröristlerin saldırı girişimi Mehmetçik'in dikkati sayesinde bertaraf edildi.

BOMBALI SALDIRI GİRİŞİMİ TERMAL KAMERAYLA FARK EDİLDİ

PYD/PKK terör örgütüne ait mühimmat yüklü bir kamyonetle ÖSO kuvvetlerinin bulunduğu mevziye bombalı saldırı girişimi olduğu, TSK tarafından korunan tepeden tespit edildi. Bunun üzerine termal kameralarla takip edilen aracın, yerleşim yerlerinin olduğu alandan çıkması beklendi. Aracın yerleşim yerlerinden uzaklaşmasının ardından teröristlerin bulunduğu araca yönelik tank atışı yapıldı. Tank atışı sonucu araç imha edildi.

HAREKATA İLİŞKİN İNGİLİZCE BİLGİLENDİRME

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın uluslararası hukuk temelinde Türkiye'nin haklarının korunması çerçevesinde düzenlendiğini, harekat sırasında napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri cephanelik kullanılmadığını vurguladı.

TSK'nin Twitter hesabından yapılan İngilizce paylaşımlarda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Ocak 2018 tarihinde bölgede ve Türkiye'nin sınırlarında istikrar ile güvenliği teminat altına almak için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığı hatırlatıldı.

tskkk.jpg

Paylaşımlarda, Afrin bölgesinde IŞİD, PYD-YPG/KCK/PKK teröristlerini etkisiz hale getirme, kardeş ve dost bölge halkını bu terörist örgütlerin baskısından koruma amacıyla başlatılan harekatın, Suriye'nin toprak bütünlüğüne tam saygıyla, Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51. Maddesinde belirtilen Meşru Müdafaa Yasasının yanı sıra BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) özellikle terörizmle mücadeleyle bağlantılı 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve uluslararası hukuk temelinde Türkiye'nin haklarının korunması çerçevesinde tatbik edildiği vurgulandı.

Son dönemde harekatın meşruiyetini sorgulayan bazı kasıtlı dezenformasyon kampanyaları, yorum ve haberler yapıldığına dikkat çekilen paylaşımlarda, "Yalan ve iftiralara dayanan bu çabaların, terörist örgütler ve destekçileri tarafından yapıldığı aşikardır." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, bu girişimlerin amacının, şeffaf şekilde tamamen meşru dayanaklarla yürütülen harekatın üzerine gölge düşürmek olduğu, bu eylemlerin bütünüyle görmezden gelinmesi gerektiği belirtilerek, harekatın planlanması ve tatbiki sırasında sadece teröristlerin, sığınaklarının, silah ve mühimmatlarının hedeflendiği bildirildi.

Sivil/masum insanların ve çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyetle tüm gerekli önlemlerin alındığına işaret edilen paylaşımlarda, daima tüm operasyonlarında olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nda sadece teröristleri hedef aldığını, sivil ve masum insanların kesinlikle hedef olmadığı vurgulandı.

Yine daha önce başka yerlerde yapılan diğerleri gibi harekatta en başından bu yana dini, kültürel, tarihi ve arkeolojik öneme sahip yerler ile kamu tesislerinin TSK tarafından hedef seçilmediği ifade edilen paylaşımlarda, TSK tarafından vurulan tüm hedeflerin kayıt altına alındığı aktarıldı.

Paylaşımlarda ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri ve Kara Atış Destek Birlikleri tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanan napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri cephanelik kullanılmadığına, bu tür cephaneliğin TSK'nin envanterinde var olmadığına dikkat çekildi.

TSK'nin paylaşımlarında, Zeytin Dalı Harekatı'nın, ahlaki değerler ve uluslararası hukuk temelinde bölgede istikrar ve barışı temin etmek, IŞİD dahil tüm terörist örgütlere karşı kararlılıkla ve başarıyla yürütüldüğü bildirildi.

ŞEYH HURUZ PKK/PYD'DEN TEMİZLENDİ

Harekat kapsamında Afrin'in kuzeyindeki Şeyh Huruz köyü ve alt yerleşimleri de terörden arındırıldı.

MEHMETÇİK'E HAVANLI SALDIRI

Bugün akşam saatlerinde, 19'uncu gününe giren 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında teröristlere yönelik Darmık Dağı ile Bülbül beldesi arasında operasyonlarını sürdüren askerlerin bulunduğu bölgeye PKK/YPG'li teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. En az 10 askerin yaralandığı belirtilen saldırının ardından, teröristlerin bulunduğu bölge operasyona katılan askerler ve sınırda konuşlu birlikler tarafından top ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı.

Teröristlerin havanlı saldırısında yaralanan askerler ise yönlendirilen helikopterler ile bölgeden tahliye edildi. TSK'ya ait helikopterler ile alınan yaralı askerler, Kilis'e getirildi ve daha sonra ambulanslar ile Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Yaralı askerlerin acil serviste tedavisine başlanırken, hastane çevresinde de geniş güvenlik önlemi alındı.

2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Afrin'in Bülbül beldesi güneybatısı ile El Maski civarındaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensuplarınca düzenlenen tanksavar ve havan saldırıları sonucu 2 askerin şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in Bülbül beldesi güneybatısı ve El Maski civarında bulunan TSK unsurlarına yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar ve havan saldırıları sonucu 2 askerin şehit olduğu ifade edildi.

ATEŞ DESTEK VASITALARIYLA KARŞILIK VERİLDİ

Saldırının ardından bölücü terör örgütü mensuplarına bölgedeki mevcut ateş destek vasıtalarıyla karşılık verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler