Ağıralioğlu'ndan Ali Yerlikaya yorumu

Ağıralioğlu'ndan Ali Yerlikaya yorumu
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB'ye geçici olarak atanan İstanbul Valisi Ali Yerliya'nın 'Üsküdar' gafını hatırlatarak, "İstanbul'daki sürece uygun bir aday bulduğunuz için teşekkür ederim" dedi.

İstanbul'da seçimlerin tekrarlanma kararının ardından İçişleri Bakanlığı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı geçici İBB Başkanı olarak atadı.

Atama kararını Meclis'te değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Yerlikaya'nın daha önce Üsküdar'da yaptığı bir konuşmasını hatırlatarak, "İstanbul'daki sürece uygun bir aday bulduğunuz için teşekkür ederim" yorumunda bulundu.

Yerlikaya üzerinden iktidarı da eleştiren Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Siyasetçilerin de başına gelir bazen diliniz sürçer. İzledim videoyu, söyleyememesi problem değil. Mahcup olmaması problem, mahcup olmayarak kendisini alkışlatması problem. İstanbul’daki sürece uygun olmasının sebebi şu; Hem mağlup etmeyi becerememişsiz, hem mahcup olmamışsınız hem de aldığınız yanlış kararı alkışlatmışsınız. Bu nedenle i olarak atanan İstanbul Valisi Ali Yerliya'nın 'Üsküdar' gafını hatırlatarak, "İstanbul'daki sürece uygun bir aday bulduğunuz için teşekkür ederim.”

NE OLMUŞTU?

2018’in Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir açılış programında birkaç denemede ‘Üsküdar’ diyemeyince “Bir alkışlayın beni” ifadelerini kullanmış söz konusu video sosyal medyada gündem olmuştu.

İlgili Haberler