Ağıralioğlu'ndan 'zillet' tepkisi

Ağıralioğlu'ndan 'zillet' tepkisi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Cumhur İttifakı cephesinin ‘zillet’ çıkışına tepki gösterdi. Ağıralioğlu, “Zillet diyecekseniz PKK’ya silah veren dostunuz Trump’a, PKK’ya 100 milyon dolar veren Suudi Kral’a deyin” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti CHP iş birliği için hükümet ve MHP’nin kullandığı ‘zillet ittifakı’ söylemine tepki gösterdi.

Seçimin sürecine girildiğinden beri ‘zillet’ söyleminin gündemden düşmediğini söyleyen Ağıralioğlu, “Kontrol edilmez bir şekilde bir şeye ‘zillet’ deme hevesiniz varsa size zillet diyeceğiniz bir ittifaktan bahsediyorum. Yanı başımızda bir PKK devleti kurulma teşebbüsüne 5 bin TIR silah veren adama ‘zillet’ deyin lütfen. Yanı başınızda bunca acının yaşanmışlığına sırtını dönen bir de bunu üzerine hırsını alamayıp PKK’ya 100 milyon dolar yardım eden Arabistan’ın başındaki Kral’a ‘zillet’ deyin” ifadelerini kullandı.

“Dışarıdan size parmak sallandığında, arkanızda duran muhalefetinize ‘zillet, illet’ demekten lütfen imtina edin” diyerek tepkisini dile getiren İYİ Parti Milletvekili Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Muhalefetin milli her meselede arkanızda durduğunu görerek, muhalefete ‘sevgili dostum’ demeniz gerekirken Trump’a demeyin. Kendi Milletinize “Hadimülharemeynişşerifeyn” deyin. Suudi Arabistan Kralı’na, ABD’nin buradaki hesaplarına, İsrail’in bölgedeki ameliyat iradesine teşne olan dama ‘terörist’ deyin. Meral Hanım’a, Kemal Bey’e ‘Sevgili dostum’ deyin.”