Ağrı'da akan sular buz tuttu demir parmaklık oluştu. Belediye alarma geçti

Ağrı'da akan sular buz tuttu demir parmaklık oluştu. Belediye alarma geçti
Ağrı’da artan yoğun kar yağışlarının ardından soğuk havanın da etkisiyle çatıda bulunan buz sarkıtlarının boyu 3 metreyi buldu. Çamaşır asmak için balkona çıkan Esma Demir, buz sarkıtlarını göstererek, "Demir parmaklık gibi" diye konuştu. Vatandaşların da dikkatini çeken sarkıtlar, tehlike oluşturmamak adına ekipler tarafından kırılarak imha ediliyor.

DHA’da yer alan habere göre, Ağrı’nın deniz seviyesinden 1650 metre yükseklikteki kent merkezinde, dondurucu soğukların ardından çatılardaki buz sarkıtları görenleri şaşkına çeviriyor.

Ağrı, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanırken, ev ve iş yerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıtlarının boyu da 3 metreyi buldu.

“DEMİR PARMAKLIKLAR GİBİ”

Kazım Karabekir Mahallesi Hürriyet Caddesi’ndeki evinin balkonuna çamaşır asmak için çıkan Esma Demir, gördüğü manzara karşısında şaşırdı. Demir, "Havalar soğuk olduğu için balkonu fazla kullanmıyoruz. Çamaşır asmak için çıktığımda gördüğüm manzara ile şaşkına döndüm. Çatıdan sarkan buzlar, balkonun her tarafını kaplamıştı. Demir parmaklıkları andırıyor" ifadelerini kullandı.

BUZLAR İMHA EDİLİYOR

Ekipler, gün boyu çalışarak, tehlike oluşturan yüzlerce ton buzu kırarak, imha ediyor. Soğuk havanın etkili olduğu Ağrı''da, birçok kişi ise araçların donmaması için geceleri battaniye ya da naylonlar ile önlem alıyor.

 

İlgili Haberler