Ahmet Çelik'ten Gün Sazak mesajı. Ülkücü Hareket’in efsane bakanıydı

Ahmet Çelik'ten Gün Sazak mesajı. Ülkücü Hareket’in efsane bakanıydı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, 27 Mayıs 1980'de Dev-Sol militanları tarafından şehit edilen Ülkücü Hareket’in efsane bakanı ve kaçakçılık ve yolsuzlukla mücadelenin simgelemiş ismi Gün Sazak'ı yayınladığı bir mesajla andı.

Türk siyasi tarihinin en başarılı bakanlarından biri olan İkinci Milliyetçi Cephe Hükümeti''nin MHP''li Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak şehit edilişinin 42. yılında anılıyor.

Türkiye''de sağ-sol çatışmasının yaşandığı çalkantılı bir dönemde bakan olan Sazak’ın göreve başlaması ile birlikte, gümrüklerden tırların giriş-çıkışı zorlaşmıştı. Gün Sazak, mafyaya karşı da ciddi bir mücadele başlatmış, bu kararlı mücadele neticesinde siyasi çatışmalarda kullanılan ve ülkeyi kan gölüne çeviren silahların gümrük kapılarından geçişi engellenmişti.

Gün Sazak’ın kısa sürede başarıya ulaşan örnek mücadelesi neticesinde, kaçakçı dükkânları kapanmaya, yabancı sigaralar da piyasadan çekilmeye başlamıştı.

Uzakdoğu ile Batı arasındaki kavşak noktası olan Türkiye’deki bu gelişmeler, uluslararası kaçakçılık şebekelerinin canına ot tıkamıştı.

Sazak, gümrüklerden silah geçiremeyenlerin hedefindeydi. Sazak’ın sıkı takibi sonunda gümrük kapılarında kaçakçıları rahatsız eden gelişmeler yaşanmaya başlamış, özellikle Bulgaristan girişinde kilometrece tır kuyrukları görülmeye başlanmıştı.

Silah, sigara, uyuşturucu işçi kaçakçıları zor durumdaydılar. Üstelik Tekel ve Çaykur’un üretimi, ilk beş ayda %30 artmış, çay, sigara ve tuz karaborsası kırılmıştı. 

İkinci MC Hükümeti''nin düşmesiyle MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya başlayan Sazak 27 Mayıs 1980''de eşinin ve çocuklarının önünde gerçekleşen saldırıyla hayatını kaybetti.

AHMET ÇELİK''TEN GÜN SAZAK MESAJI

Sazak için anma mesajı yayınlayanlardan biri de İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik oldu. 

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla şu ifadeleri kullandı:

“ÜLKÜCÜ HAREKET''İN EFSANE BAKANI GÜN SAZAK”

“27 Mayıs 1980’de uğradığı suikast sonucu şehit edilen Ülkücü Hareket''in efsane bakanı Gün Sazak Bey''i şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad; mekanı cennet olsun.”

 

İlgili Haberler