Ahmet Davutoğlu’ndan bürokrasi tepkisi

Ahmet Davutoğlu’ndan bürokrasi tepkisi
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, son 1,5 yılda bürokrasinin tıkandığını belirterek, “Müsteşarlıklar ortadan kaldırıldığı zaman ulaşabildiğim bütün arkadaşlara yalvardım. Yapmayın. Müsteşarlıklar devlette sürekliliği sağlar. Reforme edin” dediğini aktardı.

Yeni parti çalışmalarıyla gündemde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bürokrasideki son duruma tepki göstererek, müsteşarlıkların ortadan kalkmaması için yalvardığını söyledi.

Devletin bütün kurumlarında dikey hiyerarşinin ve yatay etkileşimin neredeyse minimuma indiğini belirten Davutoğlu, ASİAD Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

 "Son 1,5 yıldır bürokrasi tıkanmıştır. En yetkili kişiye ulaşıldığında bir mesele 30 saniyede çözülüp, bürokratik işleyişe girdiği zaman 30 yılda çözülüyorsa devlet işleyişinde problem var demektir"

''MÜSTEŞARLIKLAR KALDIRILDIĞI ZAMAN YALVARDIM"

Davutoğlu, ''Müsteşarlıklar ortadan kaldırıldığı zaman ulaşabildiğim bütün arkadaşlara yalvardım. Yapmayın. Müsteşarlıklar devlette sürekliliği sağlar. Reforme edin. Ama kurum hafızasını yok ettiğinizde, kurumlara güveni sarstığınızda ve o kurumlar içindeki devlet memurlarının geleceğe dönük beklentilerini, ufuklarını genel müdürlükle sınırlandırdığınızda bir başka şey başlar. Kaliteli meritokrasi olacak insan unsuru oraya gelmez'' dedi.