Ahmet Kılıç: “Üsküdar'daki ulaşım sorununu çözeceğiz”

Ahmet Kılıç: “Üsküdar'daki ulaşım sorununu çözeceğiz”
CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç, göreve gelir gelmez, Üsküdar'da depreme karşı yerinde dönüşüm yapacaklarını vurguladı.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

İYİ Parti'nin destek verdiği CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç, yerel seçim vaatlerini anlatarak, "31 Mart gecesi, Millet İttifakı bayrağını Üsküdar'a, İstanbul'a ve Türkiye'ye dikeceğiz inşaallah. Böylece Türkiye de nefes alacak, Üsküdar da nefes alacak" dedi. Seçim vaatleriyle ilgili bilgi veren Ahmet Kılıç göreve gelir gelmez, depreme karşı Üsküdar'da yerinde dönüşüm yapacaklarını vurguladı. Özellikle Kirazlıtepe mahallesinde, kentsel dönüşüm mağduriyetine son vereceklerine işaret eden Kılıç, "Orada vatandaşlarımız moloz yığınları arasında yaşıyor. İlk gün o molozları ve çöp yığınlarını temizleyeceğiz. Orada kaçak yapılaşmaya göz yumulmuş. Bu kaçak yapılaşma yapanlara yüzde 70 hak vermişler, zamanında arsa alıp buraya kaçak yapı kurmayanlara da yüzde 30 pay vermişler, cezalandırır gibi... Biz bu adaletsizliğe de son vereceğiz, yüzde 70'se yüzde 70, tek kalem olacak hak payları" dedi. Seçimi kazandıklarında Üsküdar Belediyesi'nde çalışanları işten çıkarmayacaklarının altını çizen Ahmet Kılıç, evine ekmek götüren emekçinin yanında olacaklarını kaydetti. Üsküdar'daki ulaşım sorununu da çözeceklerini söyleyen Kılıç, "Metro, metrobüs hatlarına direk ulaşım imkanı olmayan bölgelere ring hatları kuracağız. Bu ring hatları vatandaşlara metro, metrobüse ve mahalleye en yakın hastaneye ücretsiz ulaşım sağlayacak" diye konuştu. İlk 5 yıl içinde raylı ulaşıma öncelik vereceklerini belirten Kılıç, "Üsküdar-Beykoz Sahil Hattı, Küçüksu-Ünalan Metro Hattı, Çengelköy-Ataşehir Metro Hattı, İncirli-Sögütlüçeşme Metro Hattı, Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı, Haydarpaşa-Üsküdar Tramvay Hattını ilk 5 yılda hizmete açacağız" dedi.

“ANKETLERDE 3-4 PUAN ÖNDEYİZ”

Seçim öncesi anket çalışmalarıyla alakalı bilgi veren CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç, anketlere göre Üsküdar'da CHP'nin 3-4 puan önde olduğunu açıkladı. Kendisinin sadece CHP  adayı olmadığını vurgulayan Ahmet Kılıç şu ifadeleri kullandı: "Ben hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin, hem de İYİ Parti'nin adayıyım ama ben tüm bunların ötesinde sokağın adayıyım. Üsküdarlı vatandaşlar aylar öncesinde, CHP genel merkezini aradılar, mail attılar, 'Biz Ahmet Kılıç'ı görmek istiyoruz' dediler. Bu nedenle ben vatandaşın adayıyım, parti gözetmeksizin her türlü insanın bana oy vereceğine inanıyorum."

“ENGELLİLERE 750 LİRALIK KART”

Engelli ve yaşlılara yönelik sosyal tesis kuracaklarını aktaran Ahmet Kılıç, ayrıca ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara, Üsküdar'daki market ve restoranlarda geçerli olmak üzere 750 TL'lik sosyal destek kartı vereceklerini de duyurdu. Yeni doğum yapan annelere destek amaçlı, 40 günlük bebek bezlerinin belediye tarafından karşılanacağını dile getiren Ahmet Kılıç, öğrencilerin yurt ihtiyaçlarına yönelik ise 2 kız, 2 erkek olmak üzere toplamda 4 öğrenci yurdu yapacaklarını kaydetti. Üsküdar'daki tüm meydanlara 24 saat ücretsiz Wi-Fi alanları kurulacağını da belirten Kılıç, tüm meydanlara fiber internet altyapısı getireceklerini vurguladı.

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ESNAFIMIZA DESTEK OLACAĞIZ

Üsküdar Belediyesi'nin 700 milyon liralık bütçesi olduğuna dikkat çeken Ahmet Kılıç, bütçeyi küçük rakamlara bölerek küçük ölçekli esnafa destek vereceklerini şöyle anlattı: "Mesala hiçbir zaman belediye olarak bir milyon liralık ihaleler yapmayacağız. Bütçeyi küçük küçük bölerek, küçük ölçekli esnafımızı destekleyeceğiz. Esnafın biri, belediyeye peçete verecek, diğeri ihtiyaç sahibi ailelere koli hazırlayacak. Belediye olarak esnafa dokunacağız. Tüm ihalelerimiz şeffaf olacak bunu esnafımız ve vatandaşlarımız görecek" AKP'nin geçtiğimiz yerel seçimlerde Üsküdar'ı kıl payı farkla kazandığına dikkat çeken Ahmet Kılıç,  bu seçimde AKP'nin Üsküdar'ı kaybedeceğini ve bu sebeple seçmen kütüklerini kaydırdığını anlattı. Kılıç, "AKP güçlü olduğu ilçelerdeki seçmenlerini, Üsküdar gibi yerlere kaydırmaya çalıştı. Biz de itirazımızı yaptık ama bazı hakimlerimiz kabul etti, bazıları ise kafadan reddetti. Oraya gelen seçmenlerle birebir görüştüm, 'Merak etmeyin başkanım, biz yine size oy vereceğiz' diyorlar. Yani bu seçmen kaydırmaları da bir işe yaramadı" diye konuştu.