Ünlü oyuncudan çok konuşulacak sözler: Herkese hayırlı cumalar. Sana günaydın Ali Erbaş

Ünlü oyuncudan çok konuşulacak sözler: Herkese hayırlı cumalar. Sana günaydın Ali Erbaş
Ünlü sanatçı Ahmet Mümtaz Taylan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın "günaydın" ve "tünaydın" kelimelerine ilişkin ifadelerinin ardından çok konuşulacak bir tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş''ın yazdığı Ramazan Günlükleri isimli kitabında tepki çeken ifadeler yer aldı. Erbaş, “günaydın” ve “tünaydın” ifadelerini, “Cahiliye dönemi adeti” olarak nitelendirdi.

Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan sözlerden sonra bir tepki de Ahmet Mümtaz Taylan’dan geldi.

Taylan, sosyal medya hesabından Ali Erbaş’a gönderme yaptığı paylaşımında “Herkese hayırlı cuma''lar. Sana günaydın Ali Erbaş.” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Ramazan ayı boyunca iktidara yakınlığıyla bilinen bir gazetede yazdığı yazılar, “Ramazan Günlükleri” adı altında kitaplaştırıldı.

Kitabın basım masrafı ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 yılı bütçesinden karşılandı. Nisan 2019’da ilk baskısını yapan kitapta dikkati çeken değerlendirmeler yer aldı.

Erbaş, kitabın, “Aranızda Selamı Yayınız” başlıklı bölümünde, günümüzdeki selamlaşma biçimleri ile eski dönemdeki selamlaşma biçimleri karşılaştırıldı.

Yazıda, cahiliye döneminde birinin evine girildiğinde mahremiyete saygı gösterilmediğini belirten Erbaş, cahiliye dönemindeki insanların, “Dünya ve ahiret saadetini temenni etmek olan selamı bilmediklerini” savundu. Cahiliye döneminde selamlaşmak amacıyla “Akşamınız hayat olsun” ve “Aydın olsun” gibi sözlerin kullanıldığını anlatan Erbaş, “Bu ifadeler, bizde bazı kimselerin kullandığı, ‘Günaydın’ ve ‘Tünaydın’ benzerdir” dedi.

İlgili Haberler