Aile hekimleri iş bıraktı

Aile hekimleri iş bıraktı
Aile hekimleri, Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle bugün iş bıraktı. Sağlıkçılar, iki gün sürecek iş bırakma eylemi dolayısıyla İstanbul Zeytinburnu'nda basın açıklaması yaptı.

“Ödeme yönetmeliği geri çekilsin”

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları, bugün Türkiye genelinde iş bıraktı. İş bırakma eylemi iki gün sürecek. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Hürriyetçi Sağlık-Sen, Tabip-Sen ve Türk Sağlık-Sen ile çok sayıda sendikanın çağrısıyla İstanbul''daki açıklama Zeytinburnu''nda yapıldı.

“SAYIN BAKAN SİZ HİÇ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ GÖRDÜNÜZ MÜ”

“Sayın bakan, siz hiç aile sağlığı merkezi gördünüz mü”, “Artan ceza puanları, azalan maaşlar”, “Pandeminin ödülü ceza mı oldu” ve “Yüzde 30 ödenek zammı, yüzde 200 gerçek artışı karşılar mı” yazılı dövizler taşıyan hekimler, “Gün gelecek, devran dönecek. Şiddete göz yuman hesap verecek”, “Sağlıkta şiddet sona ersin”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Sağlıkçılar adına yapılan açıklamayı, İstanbul Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Senem Özşehir okudu. Özşehir, şunları söyledi:

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM İLE BİRLİKTE VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

: “Aile hekimleri, aile sağlığı ebe ve hemşireleri ve tüm sağlık paydaşları ile birlikte son bir yıl içerisinde tüm yurtta 4 defa iş bırakıp 3 defa miting yaparak kamuoyuna ve Sağlık Bakanlığı’na sesimizi duyurmaya çalıştık. Sağlık Bakanlığı, halen bizleri duymamak, verdikleri sözlerde durmamak, aile hekimliği sistemini çökertmekte ısrar etmektedir. Sağlıkta dönüşüm ile birlikte verilen sözler unutulmuş, aile sağlığı merkezleri modernize edilmek yerine kaderlerine terk edilmiştir. Birçok aile sağlığı merkezi, fahiş artan elektrik, doğal gaz faturalarını ödeyememekte, artan personel giderlerini karşılayamamaktadır"

Aile hekimlerinin eylemi iki gün sürecek