Ajax-Tottenham 2-3 (Maç özeti)

Ajax-Tottenham 2-3 (Maç özeti)
Tottenham, 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında 2-0 geriye düştüğü mücadelede Ajax'ı Lucas Moura'nın hat-trick'iyle 3-2 mağlup etti ve finale yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı bu gece Ajax - Tottenham mücadelesiyle son buldu, finalin adı Liverpool - Tottenham oldu!

Tottenham, İngiltere'de 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Ajax'ı 3-2 mağlup ederek finale yükseldi! 2-0 geriye düşen İngiliz ekibini finale taşıyan golleri Lucas Moura kaydetti!

MAÇ ÖZETİ

Ajax maça hızlı başladı ve henüz 4. dakikada 1-0 öne geçti: Sağ kanattan kullanılan duran topa iyi yükselen kaptan De Ligt, harika bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Hollandalı genç savunmacı, çeyrek finaldeki Juventus maçından sonra yarı final mücadelesinde de rakip fileyi havalandırmayı başardı.

Golden sonra da ataklarını kesmeyen Ajax, Tottenham kalesinde büyük baskı kurdu ancak girdiği pozisyonları cömertçe harcadı.

Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Ajax farkı 2'ye çıkardı: Van de Beek'in orta sahanın merkezinden taşıdığı atakta topla ceza sahasının solunda buluşan Tadic, pasını Ziyech'e aktardı. Faslı yıldız topun gelişine yaptığı harika vuruşla Lloris'i mağlup etti ve skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Ajax, devre arasında soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İlk yarıda etkisiz bir oyun sergileyen Lucas Moura ikinci yarıda Tottenham'ın kilit adamı oldu! 55. dakikada Min Son'un taşıdığı atakta Ajax savunmasının dengesiz yakalandığı anda topla buluşan Lucas Moura, hızlı rakiplerinin araısndan sıyrılarak ceza sahasına girdi. Altıpasın ordan sol ayağıyla sağ köşeye düzgün bir vuruş yapan Brezilyalı farkı 1'e indirdi. 

Dakikalar 59'u gösterdiğinde Tottenham'ın rakip kale önünde iyiden iyiye baskı kurduğu anlarda Ajax savunması bocaladı. Sağ kanattan açılan ortada Llorente'nin yaptığı vuruşu kaleci Onana kurtarsa da file bekçisi devamında takım arkadaşıyla anlaşamayarak topu elinden kaçırdı. Sonrasında topu önünde bulan Lucas Moura, yaklaşık 8 Ajaxlı içerisindeki şık çalımlarının ardından yaptığı vuruşla skoru 2-2'ye getirdi ve Tottenham'ın umutlarını yeşertti.

Mücadelenin son anlarına girilirken tempo iyiden iyiye arttı. 80. dakikada açılan ortaya tek vuruş yapan Ziyech direği aşamadı.

Karşılaşmada dakikalar 86'yı gösterdiğinde ise direğe takılan taraf bu kez Tottenham oldu. Tottenham'ın üst üste çektiği iki şutun birini Onana çeldi ve top direğe takıldı, sonrasında ise Ajax savunması çizgiden çıkardı.

Mücadelede son dakika oynanırken Lucas Moura ceza sahasının içine girer girmez yaptığı vuruşla takımını 3-2 öne geçirdi! Maçın kalan dakikalarında gol olmayınca Tottenham, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve finale yükseldi! İspanya'nın başkenti Madrid'de 1 Haziran'da oynanacak final İngiliz ekipleri arasında olacak!