'Akil İnsanlar' Oslo'da bir araya geldi

'Akil İnsanlar' Oslo'da bir araya geldi
Sözde çözüm sürecinde AKP hükümeti tarafından ortaya çıkarılan Akil İnsanlar, Oslo'da bir araya geldi. Oslo'daki dikkat çeken görüşme "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" sorularını akıllara getirdi.

Yaklaşık 800 şehit verdiğimiz sözde çözüm sürecinde, hükümet tarafından sürecede destek vermek üzere toplanan yedi bölgede toplamda 63 kişiden oluşan Akil İnsanlar Norveç'in Oslo şehrinde bir araya geldi.

Heyetin 2009'da sözde çözüm sürecinin temellerinin atıldığı Oslo'da bir araya gelmesi dikkat çekerken, akıllara "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" sorusu geldi.

Öte yandan OdaTV'nin haberine göre, peşmerge başı Mesut Barzani'ye yakın Rudaw'ın muhabiri Ayser Çınar'ın, görüşmeden bir fotoğrafla yaptığı paylaşımda "Yeni bir süreç mümkün mü peki?" ifadelerini kullanması ise dikkat çekti.

Ufuk Uras'ın önünde DPI logolu kağıtların olması ise dikkat çekti. Uras, Oslo'dan ayrılışını sosyal medya hesabından, "Oslo'ya veda" şeklinde duyurdu.

Fotoğrafta, ünlü oyuncu Kadir İnanır, eski İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, eski Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur gibi isimler yer aldı.DPI Başkanı Kerim Yıldız, geçen aylarda dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Yıldız, yeni bir çözüm süreci için umutlu olduğunu vurgularken, yeniden inşaya girilebileceğini ifade etmişti.

Democratic Progress Institute (DPI) ya da Türkçe adıyla Demokratik Gelişim Enstitüsü 8 yıl önce kurulmuş İngiltere'deki bir düşünce kuruluşu. Kurumun çalışma alanları arasında Türkiye de var.

İlgili Haberler