Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ'dan AKP'li vekillere tepki

Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ'dan AKP'li vekillere tepki
İktidara yakınlığıyla bilinen Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasayı onaylayan AKP'li vekillere tepki gösterdi ve kendilerini ilkeli olmaya davet etti.

AKP'li milletvekillerinin Meclis'te termik santrallere filtre takılmasını engelleyen yasayı onaylayıp, daha sonra yasayı reddeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmelerinin yankıları sürüyor.

Hükümete yakın isimlerden Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, AKP'li milletvekillerinin tavrını eleştirdi ve onları ilkeli olmaları konusunda uyardı.

Doğru olanın 'milletin sağlığını düşünmek' olduğuna vurgu yapan Şanlıdağ, şöyle devam etti:

"Ne diye muhalefete fırsat verirsiniz ki! Madem bacalara filtre takılmasını erteleyen yasaya onay vermeyecekseniz, ne diye meclise getirip hem “evet” diyorsunuz, sonra da veto edilince alkış tutuyorsunuz? İlkeli tavır; ne olursa olsun, santrallerin ek süre istemelerine karşı çıkıp milletin sağlığını düşünmenizdi. Mecliste yaşanan bu durumu bir de kalkıp, “Milletvekilleri yasa yapıyor, Cumhurbaşkanı ise veto ediyor. İşte bu kuvvetler ayrılığıdır” diyerek savunmanız yok mu, insanı kahrediyor."