Akit yazarından çarpıcı yorum: “AKP artık tek başına seçim kazanamaz”

Akit yazarından çarpıcı yorum: “AKP artık tek başına seçim kazanamaz”
AKP’nin, yerel seçimde tek başına başarı elde edemeyeceği için ittifak seçeneğini devreye soktuğunu ifade eden Akit yazarı, MHP için ise “Yeniden toparlanmak ve ittifaka verdiği destekle sonuçtan kendine düşen payı almak istiyor” ifadesini kullandı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Akit’in yazarlarından Mehmet Koçak, AKP’yi muhalefet partilerinin değil, AKP’liyim diye geçinenlerin ayak oyunları ve fırıldaklıklarının zayıflattığını yazdı.

MHP ile yapılan ittifakın, seçimlerin tek başına kazanılamayacağının anlaşılması olduğuna dikkat çeken Koçak, “MHP’nin yeniden toparlanmak için AKP ile ittifakı kabul ettiğini savundu.

İşte Koçak’ın yazısının ilgili bölümü:

Herkes birbirine muhtaç
İttifaklar yeni sistemin getirdiği bir zorunluluk olmuştur.

Çünkü, siyasi partilerin başarılı olabilmesi Türk siyasi tarihinde ilk kez “ittifak” beklentisine dayanıyor...
AK Parti her seçimde, oylarını artırarak tek başına iktidarda kalmayı ve yerel yönetimlerde de bu başarısını elde tutmayı başarmıştır. Şimdi, 24 Haziran’daki başarısını yerel seçimlerde de sürdürerek iyice güçlenmeyi amaçlayan Ak Parti, özellikle İstanbul ve Ankara üzerinde dikkatle duruyor... Ayrıca Antalya, Bursa, Mersin, Hatay ve Adana başta olmak üzere Karadeniz, Orta Anadolu ve Güneydoğu illerinde Ak Parti eski gücünü kaybetmemeyi hedefliyor. Ancak AK Parti’nin, artık tek başına bu başarıyı elde edemeyeceği görüşü ağır basıyor.

Bunda (dış güçlerin ekonomimize yönelik operasyonları ve terör üzerinde sürdürülen asimetrik savaşın büyük etkisi var olduğu gerçeği unutulmamalı) AK Parti, bu nedenle MHP ile birlikte ‘Cumhur İttifakı’na razı olmuştur.

Hukuk dışı bazı güç odaklarının yönlendirmesiyle MHP’nin sarsılan prestijini geri getirmek zorunda kendini hissetmiyor. Bu süreci AK Parti hükümetinin desteğiyle aşabildiği gibi bu seçimlerde de 15 Temmuz FETÖ ihanetine karşı ‘Önce vatan ve Milletim’ sloganıyla oluşturulan ‘Milli Uzlaşma’nın devamı yönünde AK Parti ile Cumhur İttifakı’nda beraber oldu.

Ayrıca MHP, yeniden toparlanmak ve yerel yönetimlerde de Cumhur İttifakına verdiği destekle sonuçtan kendine düşen payı almak istiyor.