Akkuyu Nükleer Santrali'nde patlama. Patlama korku yarattı evler hasar gördü

Akkuyu Nükleer Santrali'nde patlama. Patlama korku yarattı evler hasar gördü
Mersin ilinin Gülnar ilçesinde bulunan Akkuyu Nükleer Santrali'nde art arda iki büyük patlama meydana geldiğini ileri sürüldü. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır iddiayla ilgili, "Kaymakam ve jandarma bilgi vermiyor. Şu anda olay yerindeler. İnsanların evlerinin camları, kapıları, duvarları çatlamış, kırılmış durumda" diye konuştu.

ANKA'da yer alan habere göre, CHP'li Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatının bulunduğu bölgede art arda iki büyük patlama meydana geldiğini ileri sürdü.

"HALK BÜYÜK PANİK YAŞADI, EVLER HASAR GÖRDÜ"

Meydana gelen patlamalarda halkın büyük bir panik yaşadığını ve evlerde maddi hasarlar olduğunu belirten CHP'li Başarır, "Yöre halkı panik altında. Biz artık orada nükleer santralle ilgili bu tehlikeleri, bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Kaymakam ve jandarma bilgi vermiyor. Şu anda olay yerindeler. İnsanların evlerinin camları, kapıları, duvarları çatlamış, kırılmış durumda" diye konuştu.

"MERSİNLİLER NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYOR"

Mersinliler olarak tehlikeyle yaşamak istemediklerini vurgulayan Başarır, "Lütfen nükleer yapacaksanız gidin, deprem bölgesinde olmayan, Mersin dışında daha tehlikesiz bir coğrafyada yapın. Mersin, Mersinli, nükleer santrali Akkuyu’da istemiyor" dedi.

Bir vatandaş, evinde kaydettiği videoda, patlamanın çok büyük olduğunu, evlerinin camları ve pencerelerinin oynadığını söyledi.

MERSİN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

DHA'nın haberine göre ise, Mersin Valiliği bu konuda bir açıklama yayınlayarak meydana gelen zararların karşılanacağını açıkladı.

İnşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde bugün gerçekleştirilen kontrollü patlama sırasında yakın yerlerdeki bazı evlerin camları kırılırken, sıçrayan taş parçalarının da seralara zarar verdiği öne sürüldü.

Konuya ilişkin Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir. Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ NEREDE?

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan Yanışlı mahallesinin Akkuyu mevkiinde inşa edilecek olan nükleer enerji santralidir. İnşaatı bittiğinde Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak.

İlgili Haberler