AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu ile ilgili bomba iddia

AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu ile ilgili bomba iddia
AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun, il başkanı olduğu dönemde usulsüzlük yaparak gerçek dışı beyanla Tarım Bakanlığı'nın destek hibelerini kendisine ve ailesine aktardığı, milletvekili seçildikten sonra da TBMM Tarım Komisyonu üyesi olarak atandığı öne sürüldü.

AKP Çankırı Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu üyesi Salim Çivitcioğlu ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı.

Çankırı'nın yerel medyası Sözcü18'de yer alan haberde, Çivitoğlu'nun AKP Çankırı İl Başkanı olduğu dönemde usulsüzlük yaparak yanlış beyanda bulunup Tarım Bakanlığı'nın destek hibelerini kendisine ve ailesine aktardığı ileri sürüldü.

Dönemin Şabanözü Kaymakamı Cevdet Bakkal'ın imzasının bulunduğu belgede şu ifadeler yer aldı:

"2017 Tarım sezonu için müracaatta bulunduğunuz ÇKS dosyanızda Teknik elemanlarca yerinde yapılan tespitlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunuz anlaşılmış; tespit işlemi 05/07/2017 tarihli dilekçenizden önce subuta erdiğinden dolayı; İlçe Tahkim Komisyonu, Tarım Kanununun 23. maddesine ve ÇKS yönetmeliğinin 8. Maddesinin (ç) bendine göre 5 yıl süre ile hak mahrumiyetine ve yapılan haksız ödemenin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen oranlara göre iade edilmesine karar vermiştir."

1-20200419082834.jpg2-20200419082834.jpg

DAHA SONRA KOMİSYON ÜYESİ OLARAK ATANMIŞ

Diğer yandan bahsi geçen hadiselerin yaşandığı dönemde AKP Çankırı İl Başkanı olan Salim Çivitcioğlu'nun, milletvekili olduktan sonra, yalan beyanda bulunduğu iddia edilen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri'ne komisyon üyesi olarak atandığı ortaya çıktı.