İBB Florya'daki özel havuzu konferans salonu olarak öğrencilere açtı

İBB Florya'daki özel havuzu konferans salonu olarak öğrencilere açtı
AKP döneminde, AKP’li belediye başkanlarına tahsis edilen İBB Florya Tesisleri'ndeki özel kapalı havuz, konferans salonuna dönüştürülerek öğrencilerin kullanımına açıldı.

Eski İBB yönetimi döneminde “kişiye özel” havuz olarak kullanılan  İBB Florya Tesisleri''ndeki özel kapalı havuz, yeni bir tasarımla ‘kamusal alana’ dönüştürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 14-25 yaş arasındaki farklı toplumsal gruplardan gelen gençleri, “Gençliğin İstanbul Buluşması” başlıklı çalıştayda bir araya getirdi. Çalıştay, eski İBB yönetimi döneminde “Başkanlık Konutu” olarak kullanılan alanda bulunan “kişiye özel” havuzun, yeni İBB yönetimince “amfi tiyatroya” şeklinde düzenlenip, kamusal alana çevrilmiş halinde gerçekleştirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni haliyle ve adıyla “İPA Havuz”da gerçekleştirilen etkinlikte gençlerle buluştu. Gençlerden gelen soruları yanıtlayan İmamoğlu, katılımcılara, “Bu kentte ne olsun istiyorum’a yön vermelisiniz” çağrısında bulundu.  

“İPA, SİZLERLE DAHA DA ZENGİNLEŞİYOR”

“Biz, İBB’nin bu vizyonuna, bu bakış açısına çok önem veriyoruz” diyen İmamoğlu, “İPA’yı oluşturduk. Şimdi sizlerle bu daha da zenginleşiyor. Dünyanın en etkili kentlerinden birisi İstanbul. Ben, bunu yaşıyorum. Sadece yirmi milyonluk nüfusuyla değil, tarihiyle, ismiyle olağanüstü bir etkisi var. Eğer bu kentte negatif bir süreç var ise, inanın o negatif pozisyon da karşı tarafı negatif etkiliyor. Burada pozitif bir duygu varsa, aynı şekilde pozitif tarafıyla da dünyayı etkileyebiliyor” dedi. Balkan şehirlerinden gelen yerel yöneticilerin oluşturduğu, İstanbul’un ev sahipliğindeki “B40 Zirvesi”ni örnek olarak gösteren İmamoğlu, farklı şehirlerin de gelecek yıllardaki zirveye talip olduklarını aktardı. “Böyle bir etkisi var bu kentin” diyen İmamoğlu, “Bunun daha da büyümesi lazım. İstanbul''un sadece ülkemizi etkilediğini düşünmeyin, dünyayı da etkiliyor” dedi. 

“KAFA KAFAYA VEREREK HEP BERABER BURADA BİR SÜRECİ TANIMLAYALIM”

“Bilimde, sanatta, sporda, hatta politikada yarına dair düşüncelerinin olabilir” diyen İmamoğlu, “Kafa kafaya vererek, hep beraber burada bir süreci tanımlayalım istiyorum. Hatta daha ileri gideyim. İstanbul Planlama Ajansı’nın temel direği, temel unsurları, hatta sahipleri, bu şehrin gençleri olsun istiyorum. Bu sahiplenmeyi yapın lütfen. Burası bizim değil, sahip çıkın buraya. Her alanda, her ortamına, fikirsel, zihinsel, eylemsel, işlevsel, üretimsel… Aklınıza gelebilecek her unsuruyla buraya sahip çıkın. Buranın sahibi olun. Olmalısınız da. Özellikle İstanbul''un üniversitelerini buraya davet ediyorum. Üniversitelerin kulüplerini buraya davet ediyorum. Liseleri davet ediyorum. Onları buraya bekliyoruz. Gelin, İPA’nın bu anlamda iletişim noktalarına ulaşın. Burayla bağ kurun” davetinde bulundu. 

 

İlgili Haberler