"AKP ve MHP yüzde 50'den çok uzak"

"AKP ve MHP yüzde 50'den çok uzak"
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, AKP ve MHP’nin yüzde 50 barajından çok uzak olduğunu ifade ederken, Cem Uzan’ın Türkiye’ye geleceğini, Doğu Perinçek ile birlikte Cumhur İttifakı’na katılacağını belirtti.

Cumhur ittifakı üyeleri AKP ve MHP’nin birlikte yüzde 50 barajından çok uzak olduklarını ifade eden İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, KRT TV’de katıldığı canlı yayında ittifak tartışmalarına cevap verdi.

"Cumhur İttifakı ve paydaşlarının yüzde 50 alma şansı yok" ifadelerini kullanan Aydın, "Bunun için kendilerine iki yeni ortak arıyorlar. Hem Sayın Doğu Perinçek hem de Cem Uzan. Cem Uzan, Türkiye’ye gelecek o da Cumhur İttifakı’nın paydaşı olacak. Bunu duyunca diyorum Ey Yüce Allah’ın sen nelere kadirsin? Dördü bir arada çok güzel bir dörtlü olacak" şeklinde konuştu.

"BİR İKTİDAR GİDECEK O BELLİ"

Yeni kurulan Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın kuracağı partilere ilişkin de konuşan Koray Aydın, "Bizim Millet İttifakını oluşturduğumuz CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti var. Dolayısıyla siyasetin nasıl şekilleneceği bugünden öngörülemez. Ama bir iktidar gidecek o belli oldu. AKP’nin yeni dönemde Türkiye’yi yönetecek bir çoğunluğa sahip olacağını düşünmüyorum" dedi.