AKP'de Hamza Dağ tartışması

AKP'de Hamza Dağ tartışması
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ'ın 11. Cumhurbaşkanı ve AKP kurucularından Abdullah Gül ile ilgili sözleri parti içinde rahatsızlığa neden oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 11. Cumhurbaşkanı ve AKP'nin kurucularından Abdullah Gül için  'hain' nitelemesinden bulunurken, Dağ'ın bu açıklamaları parti içinde rahatsızlığa neden oldu.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartaroğlu'nun haberine göre, Dağ'ın düzeltme açıklaması yapması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da gereğinin yapılması istendiği iddia edildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklaması ile tartışmanın yumuşadığı ve konunun 29 Ağustos’taki MYK toplantısına bırakıldığı ifade edildi.

DAĞ NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 19 Ağustos’ta partisinin İzmir il başkanlığındaki bayramlaşma programında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısında adaylığı tartışması için, "Bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir" ifadelerini kullanmıştı.

Bazı MYK üyelerinin, Dağ’ın açıklaması üzerindeki rahatsızlıklarını bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da ilettikleri belirtiliyor. Tartışmaların ardından açıklamada bulunan AKP Sözcüsü Çelik, "Arkadaşımızın bu ifadesi eleştiri sınırını aşan, aşırı, tasvip etmediğimiz bir ifade olmuştur. Doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler