AKP'de iki isim daha ihraç ediliyor

AKP'de iki isim daha ihraç ediliyor
AKP'de eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile üç eski milletvekilinin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından, iki isim için daha ihraç kararı çıkacağı belirtildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP'de yerel seçimlerden sonra kendini iyice hissettirmeye başlayan kaos, giderek derinleşmeye devam ediyor. AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun, yeni parti kuracağı iddiaları ile gündemde olan ve parti içine yönelik bir süredir ciddi eleştirilerde bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’nın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar vermesiyle, iktidar partisindeki yerel seçimlerden bu tarafa yaşanan kriz yeni bir boyut kazandı.

Partili kaynaklar, AKP'de başlayan ihraç sürecinin bu isimlerle sınırlı kalmayacağını ve eski milletvekillerinin yanında, teşkilatlarda da Ahmet Davutoğlu ya da Ali Babacan'ı desteklediği bilinen partililer için ihraç mekanizmasının işletileceği belirtildi. 

Öte yandan AKP İstanbul İl Kadın Kolları Yedek Yönetim Kurulu üyesi Fatma Yavuz da, sosyal medya üzerinden  "Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti'den istifa ediyorum" diyerek, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İKİ ESKİ İL BAŞKANINA İHRAÇ YOLDA

Diğer taraftan, AKP'de iki eski il başkanının ihraç edilmesi de gündemde bulunuyor. Parti kulislerinde bu isimlerin, AKP eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci olduğu belirtildi. Her iki ismin de kesin ihraç talebiyle il disiplin kurullarına sevk sürecinin başlatılacağı öğrenildi.

İlgili Haberler