Akpınar-Erdoğan hadisesi bu videolar ile başladı

Akpınar-Erdoğan hadisesi bu videolar ile başladı
Ünlü oyuncu Metin Akpınar, soruşturmaya neden olan açıklamaları dün gece yapmıştı. Akpınar’ın sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan sert yanıt vermiş, ardından ise ünlü oyuncuya soruşturma açıldığı haberleri gelmişti.

Ünlü oyuncu Metin Akpınar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerginlik ve sonrasında Akpınar’a açılan soruşturma, Ünlü oyuncunun katıldığı Halk Arenası programında söylediği sözlerle başlamıştı.

Akpınar, katıldığı programda, "Polarizasyondan ve kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz, bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak, her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Akpınar’ın bu sözlerine Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada “Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde" şeklinde yanıt vermişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın talimatıyla dün başlatıldığı ifade edilen soruşturmada "Metin Akpınar'ın iç savaş ve darbe çağrısında bulunmasına yönelik olduğu iddia edilen sözlerinin inceleneceği” öğrenildi.

İlgili Haberler