AKP’li başkan ‘hayırcı’ları “haçlı” olarak tanımladı

AKP’li başkan ‘hayırcı’ları “haçlı” olarak tanımladı
Referandumun kesin olmayan sonuçlarını değerlendiren AKP Konya Akşehir İlçe Başkanı Örs “Haçlı ile Hilal’ın savaşıydı” ifadelerini kullanması tepki çekti.

Referanduma ilişkin tartışmalar devam ederken, AKP Konya Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs’ün yaptığı açıklamalar tepki çekti. Kesin olmayan seçim sonuçlarını değerlendiren Örs, “Referandum sürecini haçlı ile hilalin mücadelesi olarak gören gerçek milliyetçi kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Örs, MHP teşkilatlarının “hayır” çalıştığını ima ederken “Gönül arzu eder ki, bu anayasa değişikliği sürecinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan mutabakatın aynısı şehrimizde de yaşansın. Ancak sözde milliyetçi olup, özde milliyetçi olmayanları sahada göremedik” ifadeleri dikkat çekti.

ÜLKENİN YARISINI DÜŞMAN GÖRMEKTİR

AKP’li başkanın açıklamalarına tepki gösteren CHP Akşehir İlçe Başkanı Ömer Koç, “Talihsiz, uygunsuz ve seviyesiz açıklamaları kınıyor, kendilerine de yakıştıramıyoruz. Bu oylamayı ‘’Haçlı ile Hilal’in’’ mücadelesi biçiminde değerlendirmek ülkenin yarısını düşman görmekle eşdeğerdir” dedi.

İHANET ŞEBEKELERİYLE İŞ TUTTUKLARINI UNUTMASINLAR

Eleştirilerin hedefinde Akşehir MHP İlçe Başkanlığı ise Bu oylama siyasi bir tercih değil, yönetim biçiminin oylanmasıdır. Bu durumu, AKP İlçe yetkililerinin açıkladığı gibi bir Hilal (İslam) ve Haç (Hristiyan) kavgası şeklinde yorumlamak, çarpık bir zihniyetin ürünüdür. Bunu söyleyenler geçmişte hangi ihanet şebekeleriyle iş tuttuklarını unuttuğumuzu sanmasınlar” açıklamasıyla AKP’ye çok sert tepki gösterdi.