AKP'li belediyelerde MHP'li işçi kıyımı

AKP'li belediyelerde MHP'li işçi kıyımı
MHP Kırşehir İl Başkanı Arif Kılıç, MHP'den AKP'ye geçen ilçe belediyelerinde MHP'li işçilerin işten çıkarıldığı ya da emekliliğe zorlandığını ifade etti. Kılıç, "Başka parti olsaydı bize bu kadar eziyet etmezdi" ifadelerini kullandı.

MHP'den AKP'ye geçen Kırşehir'in Kaman, Mucur ve Çiçekdağ belediyelerinde tam bir işçi katliamı yaşandı. 31 Mart'ta göreve gelen AKP'li belediyeler, MHP döneminde işe alınan çalışanları hiçbir değerlendirmeye tabi tutmadan işten attı.

İşten çıkarılan işçiler de MHP İl Başkanı Arif Kılıç'ın kapısını çaldı. Kırşehir Habertürk’te yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklamada bulunan Kılıç "Belki de başka bir parti olsa bize bu kadar eziyet etmezdi. Bunların daha aklı başında davranmaları lazım çünkü yarın Cumhurbaşkanlığı seçiminde yine yan yana olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Arif Kılıç'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Ben şunu özellikle söylemek istiyorum; biz Cumhur İttifakıyız ve Cumhur İttifakına bağlı bir partiyiz fakat AK Parti’nin Cumhur İttifakı ile ilgili herhangi bir eylemini Kırşehir genelinde göremedik. Belki de başka bir parti olsa bize bu kadar eziyet etmezdi. Bunların daha aklı başında davranmaları lazım çünkü yarın Cumhurbaşkanlığı seçiminde yine yan yana olacağız yarın Türkiye’nin geleceği hakkında ne olacağını hiç birimiz bilmiyoruz. Belki de tek parti olarak bir şeyler yapılacak. Bunun için Cumhur İttifakına gölge düşürülmemesi adına Çiçekdağı Belediye Başkanımızın biraz daha dirayetli, temkinli, ılımlı ve sağduyu ile hareket etmesi gerekir. Sen ben yerine beraber hareket edilmeli.

Buradan Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekiline de bir çağrıda bulunmak istiyorum; bu arkadaşların ekmeğiyle oynamayın, ekmek zor, ekmeksizlik daha zor. Türkiye’de işsizlik oranı almış başını gidiyor. Burada; birisi baskı yapılarak emekli edilmiş 8 kişi var, iki kişi de baskı yapılarak işten çıkarılmış. Geriye kalan 7 kişi var, onları da sayın belediye başkanı il başkanının direktifleriyle iş başı yaptırabilirse Cumhur İttifakının bir parçası olarak buna seviniriz.”