AKP'li Beykoz Belediyesi 725 belgesel film çekecek

AKP'li Beykoz Belediyesi 725 belgesel film çekecek
AKP’li Beykoz Belediyesi, ilçeyi anlatan 725 adet belgesel film hazırlayacak. Belgesel filmler için harcanacak miktar açıklanmazken; muhalefet, yapılan ihalenin belediye başkanı Murat Aydın’ın mali kriz yaşayan yakın arkadaşlarına ait televizyon kanallarını "kurtarma operasyonu" olduğunu ileri sürdü.

Ümit KARADAĞ - YENİÇAĞ

AKP’li belediyelerdeki ihaleler tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Üç dönem Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 31 Mart yerel seçimlerinde Beykoz Belediye Başkanı seçilen Murat Aydın, belgesel film ihalesi ile gündeme geldi. 14 Ocak’ta yapılan ihalede 5 ayda Beykoz’u anlatan 725 adet belgesel film hazırlanacak. Çekimlerinin ne zaman yapılacağı ve belediyenin kasasından ne kadar ücret çıkacağı belli olmayan belgesel filmlerden sadece 50 âdeti 5 televizyon kanalında yayınlanacak.

“GÖSTERİMİ BİLE YAPILMAYACAK”

Söz konusu ihale ile ilgili İBB ve Beykoz Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, “Bu ihale, arşivinde bu belgesel filmler yer alan kişiler için avantaj sağlamaktadır. İhalede belgesel çekimlerinin hangi yıl içinde yapılması gerektiği belirlenmemiştir. Yine söz konusu ihalede, yayın yapabilecek TV kanalları Rumeli TV, Mavi Karadeniz, SRT, TV52 ve TV58 olarak belirlenmiştir. İdare, teknik şartnamenin 6. maddesinde 725 adet belgesel film çekimi yapılacağını belirtmiş olmasına karşın 6.7.1 maddesinde ise söz konusu filmlerden idarenin belirleyeceği 50 adet belgesel filmin bir TV kanalında ve 1 defa yayınlanacağı belirtilmiştir. Şu halde geriye kalan 675 film neden çekilmektedir? Gösterimi bile yapılmayacak olan bu 675 film için toplamda kaç TL ödenecektir” ifadelerini kullandı.

chp-li-sataloglu-sordu-725-belgeseli-ne-yapacaksiniz-cddda.jpg

“İHALELER KOPYALA-YAPIŞTIR USULÜ”

CHP’li Sataloğlu, belgesel filmleri yayınlayacak televizyon kanallarının sahiplerinin Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yakın arkadaşı olduğunu ve mali kriz içinde bulunduğu için ihalenin gerçekleştiğini iddia ediyor. Sataloğlu, yine benzer ihalenin Murat Aydın’ın Zeytinburnu Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleştiğini, 2018/80254 kayıt numaralı 2018 yılındaki ihale idari şartnamesinin “kopyala-yapıştır” usulü ile Beykoz’da da uygulandığını belirtiyor.